- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Armata Română face angajări. Ce salarii se oferă la MApN pentru luptătorii comandp

02 Oct, 10:15 • Bumbeneci Diana
Armata Română angajează! Ce salariu au cei din trupele speciale ale MApN.
Armata Română face angajări. Ce salarii se oferă la MApN pentru luptătorii comandp

Armata Română

este în căutare de luptători de comando. Au fost anunțate condițiile de recrutare, dar și salariile aferente acestor posturi.

Armata Română face angajări

Chiar dacă sunt selectați, candidații nu vor fi angajați imediat. Ei vor fi triați pe parcursul unor antrenamente extrem de grele la care vor participa, mai anunță MApN.

Mai mult, conform anunțului de recrutare, un luptător de comando trebuie să poată să sară oricând cu parașuta și să aibă capacitatea de a se orienta pe teren necunoscut. Nu în ultimul rând, trebuie să știe să înoate și să se scufunde.

Citește și: Stagiul militar obligatoriu pentru femei. Primul loc în care se aplică legea

De asemenea, luptătorii pe care îi vrea Armata Română trebuie să știe să tragă cu mai multe tipuri de arme, să știe să acorde primul-ajutor și să găsească soluții în orice situație.

Un curs durează 8 luni și se face la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din localitatea brașoveană Vlădeni.

Românii care vor să fie luptători de comando în Armata Română trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă 18 ani împliniți, să fie șoferi cu acte în regulă și, bineînțeles, să se prezinte cu o condiție fizică foarte bună. La selecție, candidaților le sunt testate viteza, îndemânarea, forța și rezistența printr-o serie de probe sportive.

Armata Română
Armata Română

După ce sunt admiși la testele de intrare la Școala de Instruire FOS, candidații vor fi triați de antrenamentele extrem de dure. Instruirea lor este organizată atât pe timp de zi, cât și de noapte, în orice fel de condiții meteo. De altfel, cursanții sunt nevoiți să reziste în zonele montane, doar cu ce găsesc de mâncare pe teren.

Salariul de început al unui luptător de comando este de aproximativ 5.000 de lei net, potrivit sursei citate. La această sumă se adaugă și diferite sporuri. Spre exemplu, fiecare salt cu parașuta este plătit separat.

Și femeile se pot angaja în Forțele pentru Operații Speciale. Ele trebuie să respecte același program dur de pregătire ca și bărbații.

Vezi și: Armata obligatorie pentru o categorie de tineri! La 18 ani pleacă să efectueze stagiul militar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult