Armata Română caută soldați! Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că începe recrutarea pentru 1600 de soldați și gradați profesioniști. Care sunt salariile, condițiile și criteriile de recrutare pentru românii care își doresc o carieră în domeniul militar.
Sunt vești bune pentru românii care-și doresc o carieră în domeniul militar. Ministerul Apărării Naționale- MApN a anunțat oficial că pune la dispoziția celor interesați un număr de 1695 de posturi de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST- seria suplimentară 2022.
Cei 734 de candidați declarați „Nerepartizat” în seria I din anul în curs vor intra, de data aceasta, în procesul de repartizare. Ei vor participa la recrutarea de data aceasta alături de candidații recrutați pentru seria a II-a, fără să mai susțină probele de selecție (doar în cazul în care au trecut 6 luni de la ultima examinare medicală, candidați o vor repeta), potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării Naționale.
Mai citește și: Conflictul ruso-ucrainean schimbă întreaga lume. Dolarul a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani
Persoanele care sunt interesate să obțină unul dintre cele peste 1600 de posturi se pot înscrie până la data de 24 octombrie 2022. Înscrierile se fac la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliul.
Condițiile minime de recrutare pentru cei care doresc să obțină unul dintre cele peste 1600 de locuri de soldat/gradat profesionist sunt disponibile în cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt următoarele:
Ministrul Apărării Vasile Dîncu a vorbit despre soldele militarilor din Armata Română. La ora actuală, un rezervist poate câștiga aproximativ 3.000 de lei în perioada în care face instrucție, fiind modificată legea care prevedea indemnizații mai mici. Ministrul a adăugat că există și un alt tip de voluntariat, pentru cei cu vârste între 18 și 35 de ani care vor să facă stagiul militar voluntar.
„Avem două sisteme de voluntariat – este, credem, una din soluțiile viitoare pentru resursa activă din zona rezervei umane pentru apărarea României. Unul este cel de rezerviști voluntari, aceştia fac un stagiu de pregătire în jur de trei sau patru luni de zile şi apoi primesc o indemnizaţie, de exemplu, pentru perioada când sunt la instruire; înainte, prin prima lege – noi am modificat această lege acum –, era destul de mică, undeva în jur de 1.500 de lei era aceasta”, a declarat Vasile Dîncu.