- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ASF caută specialiști. Gabriel Avrămescu, vicepreședinte: „Este nevoie de oameni pregătiți în piață”

12 May, 15:34 • Adrian Popovici
Gabriel Avrămescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a explicat că este nevoie de specialiști în acest domeniu și că instituția pe care o reprezintă face parteneriate cu mediul universitar în acest sens.
ASF caută specialiști. Gabriel Avrămescu, vicepreședinte: „Este nevoie de oameni pregătiți în piață”

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) dorește să își consolideze legăturile cu universitățile din România, vicepreședintele instituției explicând faptul că România are o nevoie urgentă de specialiști bine pregătiți în domeniul financiar, care să fie la curent cu cele mai recente tendințe de pe această piață, arată Studii Financiare.ro.

Gabriel Avrămescu, vicepreședintele ASF a vorbit despre faptul că este nevoie de specialiști în cadrul domeniului său de activitate în cadrul unei conferințe specializate organizate de Universitatea din Alba Iulia împreună cu Institutul de Studii Financiare (ISF).

Vicepreședintele ASF a vorbit despre dorința instituției de a se deschide către mediul academic și de a stabili parteneriate cu universitățile de profil. El subliniază că ASF își propune să transparentizeze toate procesele și mecanismele specifice piețelor financiare pe care le reglementează. Prin intermediul Institutului de Studii Financiare (ISF), ASF își propune să dezvolte aceste colaborări în vederea consolidării relațiilor cu universitățile din domeniu.

„V-aș adresa o rugăminte, pentru că văd că sunteți foarte mulți participani din mediul academic. ASF își dorește să se deschidă. Ne dorim să transparentizăm toate procesele și toate mecanismele specifice piețelor pe care le reglementăm. Tocmai de aceea, ne dorim, prin intermediul Institutului de Studii Financiare (ISF), să dezvoltăm parteneriate cu universitățile de profil”, explică Gabriel Avrămescu.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF)
Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF)

Te-ar putea interesa și: Numărul românilor care investesc în criptomonede, de 2-3 ori mai mare decât cei care joacă la bursă – Alexandru Petrescu, președintele ASF

De ce vrea ASF să-și consolideze parteneriatul cu universitățile?

„De ce este nevoie de acest parteneriat? Pentru că este nevoie de oameni pregătiți în piață. În acest moment, este nevoie de oameni care să fie conectați la realitățile din piață pentru că, dacă pe partea de asigurări sunt lucruri bine împământenite, în zona piețelor de capital avem o dinamică permanentă și avem de transpus multe mecanisme europene și tocmai de aceea este nevoie de o adaptare permanentă la ceea ce se întâmplă în piață”, a explicat vicepreședintele ASF.

Pe lângă parteneriatele pe care ASF vrea să le încheie cu universitățile din România, Gabriel Avrămescu a vorbit și despre nevoia de specialiști în domenii în care țara noastră nu are sau sunt insuficienți, dând exemplul criptomonedelor.

„E foarte greu și pentru noi să găsim, de exemplu, specialiști pe zona de criptomonede și știm cu toții că vor fi transpuse câteva directive care vor viza modul de reglmenetare și supraveghere în zona criptomonedelor. E nevoie de dezvoltarea Burselor. Bursa de Valori București este o Bursă care se conturează cu potențial regional, dar acolo avem nevoie de specialiști.

 Specialiștii care vor fi livrați de mediul academic sunt specialiști care trebuie să fie adaptați și conectați la ceea ce se întâmplă în Europa. Noi avem legături foarte bune și cu EIOPA și cu ESMA, autorități europene care spriină cu specialiști atunci când este nevoie. Tocmai de aceea, v-aș ruga să fim în contact permanent”, a declarat Gabriel Avrămescu.

Citește și: Românii sunt mai interesați de criptomonede decât de acțiuni la Bursa de Valori. Președinte ASF: „S-au tranzacţionat miliarde de dolari în zona asta”

Tags: