- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Asigurarea de nuntă, noua modă după pandemie. Cât costă și ce poate acoperi

30 Aug, 14:14 • Andrei Alina
După perioada pandemiei de COVID-19 când mulți s-au văzut obligați să își amâne petrecerile de nuntă sau botez din cauza restricțiilor impuse de autorități sau pentru că riscau să rămână fără invitații confirmați, aceștia temându-se să nu se îmbolnăvească, unele firme de asigurări au introdus asigurarea de nuntă.
Asigurarea de nuntă, noua modă după pandemie. Cât costă și ce poate acoperi

Ziua nunță este un moment foarte important pentru majoritatea mirilor. Căsătoria poate implica cheltuieli de mii sau chiar sute de mii de euro, în funcție de preferințele mirilor. Și pentru ca în ultimii ani multe cupluri s-au văzut nevoite fie să amâne sau să anuleze nunțile din cauza restricțiilor impuse în pandemia de COVID-19, iată că acum unii aleg să încheie o asigurare de nuntă pentru a proteja investiția financiară, scrie Adevărul.

După asigurările de casele, mașinile, sănătatea, vacanțele și chiar telefoanele, iată că au apărut și asigurările de nuntă. Dacă în occident acest tip de asigurare este mai răspândită, în România piața asigurărilor de nuntă este relativ mică și puțin dezvoltată. Dar nu lipsește.

Nu toate companiile de asigurări oferă polițe specifice pentru nunți. Iar cele care le oferă, includ această opțiune ca parte a unor pachete personalizate de asigurare, sau ca opțiuni suplimentare în polițele de asigurare pentru evenimente, mai scrie sursa citată.

Citește și: Meteorologii ANM anunță când vine toamna în România. Prognoza 26 august-23 septembrie

 

Asigurarea de nuntă, noua modă după pandemie. Cât costă și ce poate acoperi

Persoanele care optează pentru a își asigura nunta vor să se asigure că își recuperează cheltuielile în caz de anulare sau amânare a evenimentului din motive neprevăzute (de exemplu, boală gravă sau deces în familie), deteriorarea rochiei de mireasă, a costumului de mire sau a altor articole vestimentare importante, eventuale probleme cu locația (de exemplu, dacă locația nu mai poate găzdui evenimentul din motive de forță majoră ori în caz de eșec din partea furnizorilor (de exemplu, dacă fotograful sau formația nu se prezintă).

Citește și: Motivul pentru e bine să eviți să-ți faci nuntă sâmbăta. De ce această zi poate aduce ghinion mirilor

Mai exact, firma de asigurări te despăgubește dacă trebuie să anulezi sau să reprogramezi ziua nunții dintr-un motiv care nu ține de tine.

Polițele standard pentru asigurarea nunții includ de obicei: anularea sau reprogramarea nunții din cauza unor evenimente neprevăzute, cum ar fi boala unui membru cheie sau închiderea neașteptată a locației; neîndeplinirea obligațiilor de către furnizori, precum fotografii sau cateringul, caz în care pot fi acoperite costurile suplimentare necesare pentru înlocuirea acestora; pierderi și daune, precum obiectele pierdute, furate sau deteriorate, inclusiv inele, torturi, ținute și flori, survenite înaintea evenimentului; poate include și acoperirea în cazul în care un membru nu poate participa din motive financiare; condițiile meteorologice severe care-i împiedică pe nuntași să participe.

Costul unei polițe de asigurare de nuntă în România variază în funcție de valoarea totală a evenimentului și de riscurile acoperite. Prețul începe de la câteva sute de lei pentru acoperirea unor riscuri minime și pot crește dacă se adaugă acoperiri suplimentare.

Potrivit site-ului Devent Planner, costurile unei nunți medii în România, cu aproximativ 100 de invitați, pot varia între 10.000 și 30.000 de euro, în funcție de pretenții.

 

La ce să fii atent când achiziționezi o asigurare de nuntă

Înainte de achiziționa o asigurare de nuntă este esențial să știi ce anume acoperă și ce nu. Asigurarea este deosebit de importantă atunci când riscurile financiare asociate cu evenimentul sunt substanțiale.

Pentru organizarea nunților internaționale, este recomandat să se achiziționeze acoperire suplimentară, inclusiv asigurare de călătorie. Aceasta asigură protecție completă în cazul unor incidente neprevăzute care ar putea apărea în afara țării.