Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a informat în urmă cu puțin timp că a acordat despăgubiri record în 2022, în baza asigurărilor facultative pentru locuințe. Concret, despăgubirile acordate depășesc suma de 100 milioane de lei, informează economedia.ro.
UNSAR a informat în urmă cu puțin timp că, în decursul anului trecut, au fost acordate despăgubiri de peste 100 milioane de lei în baza asigurărilor facultative pentru locuințe. Mai mult decât atât, compania menționează că despăgubirile plătite în 2022 în baza acestor polițe sunt cu 29% mai mari față de cele achitate în 2021.
În 2022, peste 1.6 milioane de locuințe au beneficiat de protecția oferită de o asigurare facultativă, cu aproape 9% mai multe în comparație cu 2021. UNSAR subliniază că aceste date ne arată că românii prezintă mult mai mult interes față de asigurările facultative, dar mai ales, sunt mult mai conștienți de faptul că au nevoie de sprijinul unei polițe pentru a-și reveni mai ușor din diferite evenimente nefericite.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Topul asigurărilor generale și de viață. Prețurile polițelor în creștere, deși ating un nivel record al subscrierilor
„Anul trecut, proprietarii locuinţelor protejate printr-o asigurare facultativă au primit sprijin financiar din partea companiilor de asigurări de peste 100 milioane lei.
Totodată, despăgubirile plătite doar în baza acestor poliţe au fost cu peste 29% mai mari faţă de anul 2021, conform datelor prezentate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară. În 2022, peste 1,6 milioane de locuinţe au beneficiat de protecţia oferită de o asigurare facultativă, cu aproape 9% mai multe faţă de 2021.
Acest fapt ne arată că, practic, românii devin din ce în ce mai conştienţi de faptul că au nevoie de sprijinul unei poliţe de asigurare care să îi ajute să îşi revină mai rapid şi mai uşor din diverse evenimente nefericite: incendii, furtuni, explozii, spargerea unor conducte etc”, arată UNSAR.
Asigurarea facultativă pentru locuință oferă un nivel suplimentar de protecție, în comparație cu cea obligatorie PAD. Aceasta acoperă în plus dezastrele naturale, dar și alte riscuri, precum căderi de corpuri, inundații, incendiu, explozie, climatizare, termoficare sau alte situații neprevăzute. Alexandru Ciuncan declară că cifrele arată că românii sunt mult mai interesați de beneficiile pe care le oferă o astfel de poliță, dar mai mult decât atât, președintele UNSAR precizează că o asigurare din această categorie va face mereu diferența în situațiile nedorite și neprevăzute.
„Aceste cifre, deşi încă timide, ne arată că românii au devenit mai preocupaţi de beneficiile pe care le poate oferi o asigurare de locuinţă care să răspundă nevoilor lor.
Indiferent de impactul pe care îl poate avea producerea unui risc asupra locuinţei sau asupra bugetului unei familii, o asigurare va face mereu diferenţa în aceste situaţii nedorite”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte UNSAR.
Citește și despre următorul subiect: Asigurări RCA mai ieftine?! Șoferii români au găsit soluția, după ce City Insurance a dat faliment, iar prețul polițelor s-a dublat