- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Atenție! Aceste legume te îngrașă mai mult decât o prăjitură sau o shaorma. Produsele pe care trebuie să le eviți

02 Jul, 19:58 • Amarie Giorgiana
Este vară, și, cu siguranță, îți dorești să slăbești sau să îți menții silueta, dar sunt anumite legume care nu te ajută să-ți duci la bun sfârșit obiectivul, deoarece conțin mai multe calorii decât ai crede.
Atenție! Aceste legume te îngrașă mai mult decât o prăjitură sau o shaorma. Produsele pe care trebuie să le eviți

Vara și-a intrat în drepturi, iar pe timp de caniculă, tinzi să mănânci legume și fructe, pentru a te hidrata corespunzător. Cu siguranță vrei să pierzi și câteva kilograme sau să te menții, dar unele legume au mai multe calorii decât ai crede. Există unele produse care trebuie evitate în cazul în care îți dorești să pierzi în greutate, ele fiind bogate în calorii, potrivit România TV.

Probabil crezi că o dietă sănătoasă se bazează pe un consum crescut de legume și fructe, dar specialiștii susțin că unele produse au un conținut crescut de carbohidrați. Asta duce la încetinirea procesului de slăbire.

Legume care te împiedică să pierzi kilograme

Pierderea kilogramelor poate fi o luptă grea pentru oricine. Ai nevoie de motivație și de multă disciplină pentru a ajunge la obiectivul dorit. Mai mult, este extrem de important să te informezi la alimentele pe care le introduci în dietă, pentru a evita să încetinești procesul de slăbire. Majoritatea legumelor sunt cunoscute pentru că au un conținut redus de calorii și sunt bogate în nutrienți, ceea ce ajută la o dietă echilibrată. Totuși, experții atrag atenția asupra faptului că aumite legume au un conținut mare de calorii, iar consumul lor duce la un proces mai lent de slăbire.

Printre aceste legume se regăsesc cartofii, care sunt extrem de populari și iubiți datorită gustului lor, a texturii și a faptului că pot fi folosiți ca garnitură la cele mai multe mese. Cu toate aceste, o singură porție de 100 de grame de cartofi conține între 80-100 de calorii. Asta, în funcție de modul de preparare. Astfel, cartofii sunt dificil de inclus într-o cură de slăbire și trebuie evitați.

Pe locul doi în rândul legumelor care încetinesc procesul de slăbire se numără țelina și păstârnacul. De cele mai multe ori, aceste legume sunt incluse în prepararea supelor și a tocănițelor, însă trebuie să știi că au un conținut scăzut de fibre și un nivel ridicat de calorii. O porție de 100 de grame de țelină poate conține 15 calorii, în timp ce aceeași cantitate de păstârnac poate avea în jur de 50 de calorii.

Citește și: Seceta și furtunile aduc scumpiri de peste 300% la tarabele cu legume. Cât ajung să coste varza, castraveții, roșiile și ardeii

Pe locul trei se clasează fasolea, care este extrem de densă din punct de vedere caloric. O porție de 100 de grame conține 200 de calorii, iar un castron de ciorbă de fasole are în jur de 400 de calorii.

Pe lista de legume cu un conținut redus de calorii, recomandate în dietă se află roșiile, castraveții, ardeii grași și salata verde.

Citește și: Codul de pe fructe și legume prin care îți dai seama care sunt mai proaspete. Te va ajuta la buget

Tags: