Atenție la o nouă escrocherie” Doi bărbați sunt investigați acum de către oamenii legii după ce au apărut indicii că aceștia ar fi derulat o schemă ilegală prin care ar fi obținut cel puțin 60.000 de lei. Cei doi escroci sunt acuzați că ar fi folosit buletine false pentru a lua credite, arată Europa FM.
Cei doi escroci ar fi reușit să falsifice buletine de identitate, iar din această cauze mai multe persoane care s-au trezit cu datorii considerabile, după ce doi indivizi au reușit să obțină credite în numele lor.
Cei doi suspecți sunt acuzați de falsificarea documentelor de identitate și de utilizarea acestora pentru a solicita împrumuturi de la mai multe instituții financiare, care nu sunt bănci. Potrivit anchetatorilor, paguba estimată se ridică la 58.000 de lei.
După cum arată informațiile făcute publice de către poliție, schema de fraudare a creditelor cu ajutorul buletinelor false folosită de cei doi escroci a fost pusă la cale acum doi ani de doi bărbați în vârstă de 32 de ani, unul din Vrancea și celălalt din Prahova.
Te-ar putea interesa și: Poliția Română avertizează că o nouă escrocherie face ravagii pe net. Ce este și cum ne ferim de „Dă like-uri pentru bani!”
În luna iulie a anului 2022, cei doi escroci au produs mai multe documente de identitate falsificate, folosind informațiile personale ale altor persoane. Aceste documente falsificate au fost ulterior utilizate pentru a solicita credite de la mai multe instituții financiare non-bancare, conform declarațiilor IPJ Constanța.
Pentru a verifica suspiciunile, autoritățile locale au efectuat percheziții la domiciliile suspecților. Au fost desfășurate în total patru percheziții: trei în Focșani și una în Drăgăneasa, în cadrul cărora a fost confiscat și un autoturism.
Suspecții sunt acuzați de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și falsificare de identitate. Investigațiile asupra escrocilor sunt în curs, fiind coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
Din nefericire pentru cei doi escroci, legea tinde să fie destul de dură în astfel de cazuri. Potrivit prevederilor Articolului 327 din Codul Penal referitor la falsificarea înscrisurilor sau falsificarea identității, (1) prezentarea unei identități false sau atribuirea acesteia altei persoane, făcută către o persoană prevăzută în Articolul 175 sau transmisă unei instituții în care aceasta își desfășoară activitatea prin utilizarea frauduloasă a unui document de identificare, legitimare sau a unui document similar falsificat, în scopul de a induce sau menține în eroare un funcționar public, în vederea obținerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.