De cele mai multe ori, oamenii preferă puiul cumpărat din magazin, iar asta pentru că acesta are nevoie de mult mai puțin timp pentru gătire. Ei bine, te expui la un pericol uriaș dacă cumperi puiul ambalat din marile lanțurile de magazine de la noi din țară. Care este detaliul de pe etichetă care face diferența, conform Spynews.
Ai mai putea citi: Puiul, un lux pentru cumpărătorii din România. Cât a ajuns să coste 1 kg de carne de pasăre crescută la țară
Este de notorietate faptul că românii iubesc carnea foarte mult, iar din acest motiv, vânzarea diverselor sortimente nu scade niciodată. Indiferent că este o sărbătoare sau doar o zi normală, vânzarea de carne este la cote înalte.
Cu toate acestea, există numeroase forme sub care se vând alimentele de acest fel, unii producători peomițând că expun la vânzare produse 100% bio. Însă, există o greșeală făcută de consumatorilor, în general, iar aceasta se datorează faptului că nu se uită pe etichetă.
Ei bine, în cazul în care ți s-a părut vreodată că bucățile de carne de pui pe care le-ai gătit și-au redus considerabil dimensiunea, nu te-ai înșelat.
În cazul în care nu știai, o mare parte din cantitatea de pui care se comercializează în marile magazine lanțuri de magazine este apă, chiar și când se vinde sub formă de fileuri, acesta fiind motivul pentru care, gătită în tigaie, devine mai mică.
Totuși, specialiștii te avertizează că aceasta este doar una dintre problemele semnalate de clienții lanțurilor mari de magazine din țară, când vine vorba despre produsele din carne sau pe bază de carne.
Trebuie să știi că adevărul este faptul că bucățile de carne de pui pe care le cumpărăm din magazine nu sunt întotdeauna pui 100%, în ciuda reclamelor.
Deși mereu suntem grăbiți la cumpărături, este extrem de important să citim detaliile notate pe eticheta produsului expus la vânzare. Mai mult, pentru a te asigura că mănânci carne de pui cât de cât sănătoasă, verifică întotdeauna componența sa.
Așadar, în cazul în care obișnuiești să cumperi carne de pui ambalată, ai grijă ca aceasta să nu prezinte coloranți alimentari.
Coloranții alimentari consumați în exces pot provoca diverse boli în organism, chiar și cancer.