- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție, poți rămâne fără bani în cont! Semnal de alarmă pentru românii care își țin datele bancare pe telefon

06 Jul, 11:22 • Fundeanu Madalina
Noua metodă de escrocherie prin care puteți rămâne fără bani în cont. Românii care își păstrează datele bancare pe telefon trebuie să aibă mare grijă!
Atenție, poți rămâne fără bani în cont! Semnal de alarmă pentru românii care își țin datele bancare pe telefon

Toți românii care își păstrează datele bancare pe telefon trebuie să aibă mare grijă! O nouă escrocherie face numeroase victime în mai multe țări și poate lăsa cetățenii fără salariu, la scurtă vreme după ce banii le-au fost virați pe card. Recent, din ce în ce mai multe cazuri de furt, de acest tip, au fost raportate, conform Bugetul.ro.

Românii care își păstrează datele bancare pe telefon riscă să rămână fără bani

Datorită evoluției tehnologiei și a telefoanelor inteligente, hoții nu mai sunt nevoiți să vă fure portofelul din buzunar. Banii se află acum în „portofelul electronic” sau pe aplicațiile de la bancă. Prin diverse metode, escrocii acționează rapid și rar sunt prinși. Chiar și atunci când oamenii legii îi descoperă, în cele mai multe cazuri, prejudiciul nu este recuperat.

Noua metodă care vă fură datele bancare din conturi se mai numește și Bluesnarfing. Poate fi folosită pentru a fura și:

  • lista de contacte, agenda telefonică;
  • imagini personale și videoclipuri;
  • parole pentru diverse aplicații;
  • informații sensibile.

Citește și: Un cuplu aflat în vacanță în Grecia, în stare de șoc după ce a văzut nota de plată pentru 2 băuturi: „Înșelătorie totală!”

datele bancare pe telefon
datele bancare pe telefon

Pentru a nu risca să vă puneți în pericol datele bancare, este foarte important să fiți mereu precauți și să dezactivați Bluetooth-ul de pe telefonul mobil. Hoții folosesc acest tip de conexiune fără fir pentru a se conecta la telefoanele voastre. Pe de altă parte, trebuie să fie la o distanță de maximum 20 de metri pentru a putea efectua operațiunea. Altfel, aceștia nu au acoperire.

Prin urmare, dacă vreți să aveți informațiile personale în siguranță, folosiți Bluetooth-ul doar atunci când este necesar, recomandat ar fi acasă. Când părăsiți locuința, este bine să dezactivați opțiunea. Mai mult de atât, trebuie să aveți grijă să setați mereu parole cât mai puternice, pe care nimeni să nu le poată ghici.

Autoritățile au anunțat, de mai multe ori, ca românii să fie atenți și să nu acceseze nici link-uri necunoscute, nesigure, să nu accepte „oferte” de la străini și să aibă grijă cu cine discută pe rețelele sociale.

În plus, trebuie să știți un lucru: nimeni, niciodată, nu are voie să vă ceară datele bancare. O astfel de informație te poate lăsa rapid fără bani în cont.

Vezi ai multe știri: Unde îşi investesc românii banii în 2024? Topul celor mai populare acţiuni