- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenţie, şoferi: aceste anvelope sunt interzise de la 1 octombrie 2024! Amenzile sunt imense!

01 Oct, 08:58 • Cornel Ghimeșan
Şoferii riscă să fie amendaţi dacă nu respectă noile reglementări referitoare la anvelope. De la 1 octombrie 2024, regulile privind anvelopele de iarnă din Germania, ţară în care locuiesc foarte mulţi români, se schimbă, aducând modificări importante. Conform noilor reglementări, anvelopele cu marcajul M+S (pentru noroi și zăpadă) vor fi interzise în condiții de drum de iarnă.
Atenţie, şoferi: aceste anvelope sunt interzise de la 1 octombrie 2024! Amenzile sunt imense!

Ce anvelope sunt interzise de la 1 octombrie 2024. Deși caiuciucurile all-season oferă o opțiune convenabilă pentru a evita cele două rânduri de anvelopr, de vară şi, respectiv, de iarnă, o nouă reglementare interzice anumite tipuri de anvelope începând cu 1 octombrie 2024. Astfel, anvelopele marcate cu M+S (noroi și zăpadă) vor fi complet interzise în Germania, astfel că în condiții de drum de iarnă sunt acceptate doar anvelopele de iarnă și cele pentru toate anotimpurile (all season) marcate cu simbolul „Alpin” (un munte și un fulg de zăpadă).

Citeşte şi: Restricții severe pentru ce se poate cumpăra cu bonurile de masă. Schimbările care vor avea loc de la 1 octombrie

În cazul nerespectării legii, amenzile încep de la 60 de euro, iar în cazul unui accident cauzat de neutilizarea anvelopelor adecvate, sancţiunile pot crește semnificativ. Există totuși excepții pentru anumite vehicule: motocicletele, vehiculele comerciale agricole și forestiere și vehiculele speciale, cum ar fi ascensoarele motorizate pentru spitale, care nu vor fi supuse acestei cerințe, transmite Merkur.

Aceste anvelope sunt interzise de la 1 octombrie 2024

Trebuie precizat că în Germania nu există o cerință generală privind anvelopele de iarnă, ci în condiții de drum de iarnă, adică gheață, zăpadă sau noroi, puteți circula doar cu anvelope de iarnă. Cerința situațională privind anvelopele de iarnă este considerată îndeplinită dacă anvelopele de iarnă sunt instalate pe toate cele patru roți. Se recomandă, de asemenea, înlocuirea anvelopelor de iarnă după cel mult șase ani, deoarece devin foarte tari, ceea ce înseamnă că aderența lor scade semnificativ la temperaturi scăzute.

Citeşte şi: Top 5 țări din Europa care oferă cele mai bune salarii. Românii care muncesc aici nu vor să se mai întoarcă în țară

În România, Codul Rutier prevede că este necesară schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă în momentul în care apare poleiul, fapt care poate duce la accidente rutiere. Cauciucurile adecvate pentru sezonul rece sunt cele de tipul M+S, care pot fi folosite atât pentru porțiunile de drum cu noroi, cât și pentru cele cu zăpadă. RAR recomandă cauciucuri de iarnă când temperaturile diurne scad sub valoarea de 7 grade Celsius, timp de trei zile consecutive. În cazul în care nu se respectă regula, amenzile sunt cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei, dar se poate ridica şi certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult