- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenționare de la MAE pentru românii care vizitează Norvegia. Ce trebuie să știe înainte de a pleca la drum

29 May, 16:51 • Fundeanu Madalina
Atenționare de călătorie de la MAE. Sunt vizați toți românii care vizitează Norvegia.
Atenționare de la MAE pentru românii care vizitează Norvegia. Ce trebuie să știe înainte de a pleca la drum

MinisterulAfacerilor Externe (MAE) a emis o nouă atenționare de călătorie pentru românii care pleacă sau se întorc din Norvegia. Astfel, autorităţile din această țară din Europa au luat decizia de a extinde controalele la punctele de frontieră, până pe data de 11 noiembrie 2024, conform Antena 3 CNN.

Atenționare de călătorie de la MAE. Sunt vizați românii care vizitează Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis cetăţenilor români care se află, tranzitează sau au în plan să călătorească în Norvegia că autorităţile din această țară europeană extind, până pe 11 noiembrie 2024, regimul de control la trecerea frontierei interne prin punctele de graniţă – porturi de conexiune cu feribotul către spaţiul Schengen.

Singurul document de călătorie acceptat la controlul trecerii frontierei din Norvegia pentru intrările pe rutele maritime este pașaportul valabil.

Pentru orice problemă întâmpinată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227. Apelurile vor fi redirecţionate automat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi vor fi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Ai mai putea citi azi: Vacanță în Norvegia 2024. Fiordurile norvegiene, considerate cea mai mare atracție turistică a lumii

Norvegia
Norvegia

În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie mai gravă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Care sunt punctele de frontieră vizate

  • Porturile de Conexiune cu Feribotul: Controlul se va efectua exact în porturile de unde pleacă feriboturile către alte țări din spațiul Schengen, precum Danemarca, Germania sau Suedia. Aceste puncte sunt extrem de importante pentru monitorizarea traficului de persoane și mărfuri.
  • Frontierele Terestre și Aeriene: Chiar dacă accentul se pune pe porturile maritime, controalele se vor aplica și la frontierele terestre și în aeroporturi, pentru a asigura un sistem de securitate complet.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor consultarea paginilor de Internet oslo.mae.ro şi www.mae.ro.

De asemenea, pe data de 23 mai 2024, MAE a mai emis o atenţionare de călătorie și pentru Slovenia, unde autorităţile au decis să extindă cu şase luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria şi Croaţia.

Totodată, la începutul acestei luni, MAE a transmis că autoritățile din Suedia au decis să reintroducă controlul la frontiera internă de stat, în perioada 12 mai – 11 noiembrie 2024.

Vezi mai multe știri: Norvegia, pe cale să devină prima ţară în care numărul maşinilor electrice îl depăşeşte pe cel al automobilelor pe combustibil