Acuzații grave într-un oraș din România cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor. Antena 3 CNN a publicat o serie de stenograme ale unor discuții purtate de către un consilier local din Drobeta Turnu Severin își negociază voturile pentru scrutinul din 9 iunie.
Alegerile locale din Drobeta Turnu Severin încep cu un scandal major, aducând în prim-plan acuzații grave împotriva unui candidat la consiliul local. Acesta este suspectat că a încercat să cumpere voturi „la kilogram”, oferind în schimb sume modeste de bani. Înregistrările care au ajuns în spațiul public arată modul în care un consilier negocia prețul voturilor într-un mod similar negocierilor dintr-o piață.
Stenogramele au arătat cum candidatul negocia voturile și cum planifica transportul alegătorilor cumpărați către secțiile de votare. Aceste înregistrări au stârnit un val de indignare în rândul cetățenilor și al observatorilor politici, ridicând semne de întrebare cu privire la integritatea procesului electoral în Drobeta Turnu Severin.
După cum arată sursa citată, candidatul suspectat că a vrut să cumpere voturi a refuzat să facă orice comentariu public, refuzând să răspundă apelurilor și închizând de mai multe ori telefonul reporterilor care l-au contactat pentru a obține o declarație.
Te-ar putea interesa și: Alegeri locale 2024. Zi decisivă pentru 19 milioane de români. Cum vor afla românii rezultatele voturilor. Precizări AEP
-Salut, D.
-Mai aşteptăm să vină ceva!
-Pe ce? Pe liste?
-Nu există pe liste!
-Nu te mai gândi că am foarte mulţi oameni, ca tine mai am 7,8
-Nu trebuie să ai foarte mulţi, până la 25 de oameni maxim, foarte bun.
-Am 7 în familie.
-Ia stai să vorbesc cu ei, cred că aş găsi şi pe acolo 15-20 de oameni.
-Ia spune ce să le spun la oameni..le dai un milion la unii şi 50 de lei pentru tine
-Ai 10 oameni 5 milioane, 20 de oameni – 10 miloane,
-Eu mă duc după aia aici în cartier
-Şi vezi care votează la domnul Tudor şi la Grădiniţă aici, la tine îmi notez pentru Generala 7 şi la tine vă vorbesc pentru Generala 11.
Trebuie precizat și că înainte de începerea votului, Poliția Capitalei a dat un comunicat de presă prin care a anunțat intensificarea controalelor asupra autoturismelor suspectate că transportă alegători către secțiile de votare, transmite Fanatik.
Această măsură are drept scop principal descurajarea „turismului electoral”, un fenomen problematic care compromite echitatea și corectitudinea alegerilor. Poliția a subliniat importanța menținerii unui proces electoral transparent și corect, angajându-se să monitorizeze cu atenție situația și să intervină prompt în cazul identificării unor ilegalități legate de modul în care cetățenii își exprimă voturile.