În timp ce unii profesori susțin că foamea și traiul greu au fost cele care i-au scos în stradă, alți angajați din învățământ au ales să dea deoparte interesele proprii și să-i protejeze pe elevi. Mai exact, profesorii de la o școală din Arad nu au intrat în grevă pentru ca elevii să poată primi masă caldă. Școală a fost inclusă în programul național „O masă caldă pe zi”. Masă caldă este însă condiționată de prezența în sala de clasă, altfel, elevii nu au acest beneficiu.
Știind că pentru acești elevi masa caldă înseamnă foarte mult, profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca.
Se întâmplă la Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” din Arad, acolo unde învață maxim 400 de copii, de la grădiniță și până la clasa a VIII-a. Cei mai mulți beneficiază de programul „O masă caldă”, iar acest prânz a redus substanțial absenteismul, asta pentru că elevii chiar au nevoie de acest beneficiu, acasă neavând posibilitatea unei mese calde.
Dacă profesorii școlii ar fi intrat în grevă, elevii ar fi rămas fără masa principală a zilei, iar pentru unii dintre ei, potrivit profesorilor, mâncarea primită la şcoală poate fi chiar singura masă caldă dintr-o zi.
Din cele 42 de cadre didactice, doar 12 au intrat în grevă și nu și-au continuat activitatea. Conducerea școlii a luat imediat măsuri și a reorganizat cursurile pe ture, astfel încât toți elevii să poată să vină la școală și să mănânce la prânz.
„Am luat decizia de a nu face grevă împreună cu colegii mei pentru acești copii care provin din medii dezavantajate, copii pentru care aceasta masă este singura masă caldă din zi”, a declarat Sofia Mladin, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 8 „Ilarion Felea” Arad, conform Antena3.
Potrivit sursei citate, această instituție de învățământ din Arad era una dintre cele cu absenteism foarte mare, la care au învățat tot mai puțini elevi. Doar programul „masă caldă servită zilnic” i-a determinat pe părinți să își lase copiii la școală și pentru foarte mulți acest prânz reprezintă singură masă a zilei.
Ai mai putea citi: Puiul, un lux pentru cumpărătorii din România. Cât a ajuns să coste 1 kg de carne de pasăre crescută la țară