- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Auchan în alertă! Ce s-a întâmplat cu un produs infectat cu bacterii?

03 Oct, 23:47 • Mălureanu Rebecca
ALERTĂ alimentară la cunoscutul Auchan! Se retrage de la vânzare un lot de produse infectate cu bacterii. Află mai jos despre ce este vorba!
Auchan în alertă! Ce s-a întâmplat cu un produs infectat cu bacterii?

Este mare alertă în magazinele Auchan, deoarece s-a descoperit că un produs cumpărat de foarte mulți români ar avea probleme. Clienții au fost rugați sa nu îl consume și să îl returneze cât mai repede  posibil.

Despre ce produs s-a alarmat Auchan?

Neliniștea cauzată provine din partea unui lot de pate de ficat care ar avea probleme. Pateul ar avea în consistență anumite bacterii. Auchan roagă astfel clienții să returneze „pouce pate cu ficat de pui 100g din lotul 08042027”, cu termenul de expirare 08.04.2027. Motivul retragerii este prezența de bacterii mezofile aerobe și anaerobe, conform unui comunicat al ANSVSA.

În ce magazine a fost comercializat pateul cu bacterii periculoase?

Problematicul pate de ficat a fost vândut în magazinele Auchan din București, Bacău, Brașov, Maramureș, Constanța, Cluj-Napoca, Dolj, Hunedoara, Galați, Iași, Bihor, Argeș, Prahova, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Mureș, Timiș și Ilfov.

Anunț Auchan
Anunț Auchan

Ai mai putea citi și: Gabriela Cristea stârnește reacții în online! Prezentatoarea dezvăluie prețul ciocolatei Dubai

Se face apel către clienți să returneze produsul!

Cei care au cumpărat produsul sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze imediat la Serviciul Clienți din magazinul Auchan de unde l-au achiziționat, prezentarea bonului fiscal nefiind necesară. Clienții vor primi înapoi contravaloarea lui.

Magazinele Auchan au mai trecut printr-o experiență similară, în luna iunie 2024. Atunci un sortiment de carne a fost retras. Era vorba de un tip de carne de vită tocată.

Potrivit anunțului ANSVSA, de la acea vreme, exista suspiciunea de contaminare a produsului cu un corp străin. Așa cum se întâmplă în astfel de cazuri, persoanele care au cumpărat sortimentul de carne au fost rugate să-l returneze.

Se amintește de asemenea, faptul că un alt mare lanț de magazine din România a retras, în vara 2024, de la vânzare un lot de avocado cu substanțe toxice.

”Retragerea produsului de pe piaţă si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se depăşirea nivelului de cadmiu. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a transmis compania. 

Despre Mega Image este vorba, care la cea vreme a anunțat retragerea de la comercializare a unui lot de avocado cu țara de origine Peru, din cauza valorilor de cadmiu ce au depășit normalul.

Te-ar mai putea interesa și: Prețurile la carne continuă să crească până la Crăciun. Cât vom ajunge să scoatem din buzunar pentru un kilogram de carne de porc