Într-o întâlnire avută cu Ian Edward, CEO al SNC Lavalin, compania americană care deține contractul de dezvoltare și retehnologizare a centralei. Scopul discuției a fost participarea companiei la acțiunea de retehnologizare în mod special a Unității 1 și construcția Unităților 3 și 4, scrie digi24.ro.
SNC Lavalin este, de asemenea, implicată în formarea de specialiști în domeniul nuclear civil, acțiune derulată în parteneriat cu SN Nuclearelectrica. Reprezentanții Lavalin și oficialul român au pus accent și pe activitatea companiei ca partener major în cadrul cooperării angrenat în dezvoltarea complexului energetic nuclear de la Cernavodă. Canadienii dețin tehnologia CANDU care este utilizată în prezent , dar și în noile proiecte de la Cernavodă.
Mai citește și: Documentele care arată cum Olanda încalcă regulamentul Schengen! Între timp, dă lecții de etică României și Bulgariei
Totodată, la Davos, Ministrul Bogdan Aurescu a avut o întâlnire și cu reprezentantul grupului portughez Energias de Portugal SA (EDP), CEO-ul Miguel Stilwell d’Andrade, de asemenea CEO și la EDP Renewables (EDPR), divizie de energie regenerabilă.
Aceștia au discutat despre creșterea investițiilor în surse de energie regenerabilă în țara noastră. România vrea să îndeplinească targeturile europene de a reduce gazele cu efect de seră și atingerea neutralității climatice.
În același timp, Ministrul de Externe al României a subliniat faptul că țara noastră va continua și în anul 2023 să crească securitatea energetică la nivelul țării dar și regional, precum și atragerea de investiții în sectorul energie verde.
Documentează-te și în legătură cu: Toți șoferii trebuie să afle schimbarea! Cât de ușor poți primi amendă, deși mereu faci această greșeală