- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada A7 își face intrarea! În ce stadiu se află lucrările de la Ploiești la Pașcani

29 Sep, 17:25 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Sorin Grindeanu a verificat lucrările pe Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești-Buzău, cerând accelerarea în zonele critice pentru finalizarea lor până în noiembrie. A solicitat ca Nodul Dumbrava să fie terminat în aceeași perioadă, pentru a conecta A3 cu A7.
Autostrada A7 își face intrarea! În ce stadiu se află lucrările de la Ploiești la Pașcani

Ministrul Sorin Grindeanu a verificat stadiul lucrărilor pe Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești-Buzău, parte a A7, și a cerut constructorilor să accelereze lucrările în zonele critice, la pasajele de la km 7 și km 38, pentru a deschide ambele loturi până la sfârșitul lunii noiembrie. A solicitat finalizarea Nodului Dumbrava în aceeași perioadă, pentru a conecta Autostrada A3 (București-Ploiești) cu secțiunea Dumbrava-Pietroasele din A7, potrivit profit.ro.

„Am verificat stadiul lucrărilor pe Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești-Buzău (63,25 km), parte a A7. Le-am solicitat constructorilor să se mobilizeze mai bine în punctele critice (pasajele de la km 7 și km 38), pentru ca ambele loturi să poată fi deschise la sfârșitul lunii noiembrie!

În plus, le-am cerut să ia toată măsurile pentru ca Nodul Dumbrava să fie finalizat tot la sfârșitul lui noiembrie, astfel încât să putem face conexiunea între Autostrada A3 (București-Ploiești) și această secțiune a Autostrăzii A7, între Dumbrava și Pietroasele”, a anunțat Grindeanu.

Te-ar mai putea interesa și: Imagini spectaculoase de la construcția tunelurilor „Daniela” și „Alina” de pe autostrada Sibiu-Pitești. Cum arată construcția anului 2024

foto: autostradă

Autostrada A7 își face intrarea! În ce stadiu se află lucrările de la Ploiești la Pașcani

Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat că descărcarea traficului de pe primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești-Buzău se va face provizoriu la km 47,8, prin DN2 și DN1B, până la finalizarea Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău). De asemenea, Grindeanu a menționat că la sfârșitul lunii decembrie se va putea circula pe autostradă între Ploiești și Focșani, cu excepția unui lot între Ploiești și Buzău.

În ceea ce privește segmentul Buzău-Focșani, ministrul a precizat că Lotul 1 va fi deschis la sfârșitul lunii octombrie, fără podul de la Buzău, iar Loturile 2 și 4 vor fi funcționale. Lotul 3 va fi deschis în jurul datei de 1 decembrie, iar podul de la Buzău va fi finalizat până la sfârșitul anului. În luna decembrie, întreaga secțiune Buzău-Focșani va fi circulabilă pe toate cele patru loturi.

”La finalul anului viitor se va circula pe autostradă de la București la Pașcani”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Autostrada A7, denumită „Autostrada Moldovei”, se întinde pe aproape 440 km, de la Ploiești până la Siret, la granița cu Ucraina. Circa 320 km, între Ploiești și Pașcani, sunt finanțați prin PNRR. Segmentul Buzău-Pașcani, parte din acest traseu, este construit de compania românească UMB.

Te-ar mai putea interesa și: Apare o nouă autostradă în România. Sorin Grindeanu anunță primul lot de 40 de kilometri