- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avansează lucrările pe cea mai așteptată autostradă din ultimii 30 de ani! Sorin Grindeanu: „Se va putea circula pe acest lot până la sfârșitul anului”

04 Jun, 20:36 • Bumbeneci Diana
Lucrările pe Autostrada A7 Ploiești-Buză avansează. Sorin Grindeanu anunță cum se va circula pe lotul promis.
Avansează lucrările pe cea mai așteptată autostradă din ultimii 30 de ani! Sorin Grindeanu: „Se va putea circula pe acest lot până la sfârșitul anului”

Ministrul Transporturilor

, Sorin Grindeanu are vești bune pentru șoferii români. Oficialul de la MT a anunțat că lucrările pe loturile 1 și 2 de pe Autostrada A7 Ploiești-Buză vor fi finalizate până la sfârșitul anului.

Sorin Grindeanu anunță când se va circula pe Autostrada 7

„Pe cele trei loturi ale Autostrăzii Ploiești- Buzău (63,25 km, parte a A7) lucrările avansează destul de bine!

Pe Lotul 1, între Dumbrava și Mizil (21 km) s-a ajuns la un stadiu fizic de 67%. S-a așternut deja asfalt pe aproximativ 14 km, iar, în prezent, se lucrează la suprastructurile podurilor care au ajuns la un stadiu fizic de 72%.

Trebuie însă rezolvate anumite probleme procedurale pe Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km) pentru a nu apărea blocaje în ceea ce privește lucrările. Sectorul de șantier care intră în responsabilitatea constructorului român a ajuns la 90%, în timp ce sectorul pe care sunt ceilalți constructori are un avans de 70%.

Vezi azi și: România va avea o nouă autostradă! Anunțul așteptat de milioane de români. Sorin Grindeanu: „La sfârşitul anului viitor”

Trebuie găsită rapid o soluție pentru ca termenul de finalizare să fie respectat! Anul acesta trebuie să se circule pe acest lot, ca și pe Lotul 1.

Din Lotul 2 pot fi deschiși circulației 14 km până la jumătatea lunii august. Pentru a putea fi însă folosiți, trebuie găsită o soluție provizorie de descărcare în zona localității Vintileanca. Ar fi însă de preferat ca partenerul bulgar din Asociere să finalizeze lucrările până la km 47 pentru ca circulația să poată fi descărcată în DN2!

În acest caz s-ar putea circula continuu de la Mizil (Fulga) până în zona localității Pietroasele, pe 27 de km, pe autostradă. În acest ritm, se va putea circula și pe acest lot până la sfârșitul anului.

Iau în continuare în calcul deschiderea circulației pe 48 de km de autostradă, între Dumbrava și Pietroasele, cu asigurarea descărcării în DN2, anul acesta.

Pe Lotul 3, între Pietroasele și Municipiul Buzău (13,9 km), constructorul a încheiat faza organizării de șantier și, din 1 iunie, a intrat în execuție efectivă. De acum înainte trebuie să începem să vedem și aici o mobilizare bună și un progres constant. Termenul contractual de finalizare este noiembrie 2025”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Autostrada A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldova, este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România în 2024. Aceasta autostradă este menită să conecteze regiunea Moldova cu rețeaua de autostrăzi din restul țării, facilitând transportul și contribuind la dezvoltarea economică a zonei.

În 2024, autostrada A7 se află într-un stadiu avansat de construcție, cu mai multe tronsoane deja finalizate sau în curs de finalizare. Autostrada este proiectată să parcurgă distanța dintre Ploiești și Pașcani, trecând prin orașe importante precum Buzău, Focșani, Bacău, și Roman.

Stadiul lucrărilor, pe fiecare secțiune

  • Ploiești – Buzău:

Aceasta secțiune este una dintre primele în curs de finalizare. Construcția a avansat rapid datorită fondurilor europene și a sprijinului guvernamental. Se preconizează că va fi deschisă circulației la sfârșitul anului 2024.

  • Buzău – Focșani:

Lucrările pe acest tronson sunt într-o fază avansată, cu numeroase șantiere deschise de-a lungul traseului. Se estimează că această secțiune va fi completă până în 2025.

  • Focșani – Bacău:

Progresul este constant, cu lucrări intense la drumuri, poduri și alte structuri necesare. Se așteaptă ca această parte a autostrăzii să fie gata până în 2025.

  • Bacău – Pașcani:

Aceasta este cea mai recentă secțiune începută și se află încă în stadii incipiente de construcție. Finalizarea completă a acestui tronson este planificată pentru 2026.

Citește și: Se construiesc mai multe drumuri de mare interes pentru milioane de români. Sorin Grindeanu: ,Am avizat proiectul”

 

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci