- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment de la ANPC: Cumpărați bilete de avion doar din aceste locuri!

14 Sep, 14:14 • Preda Silvia
Consumatorii ar trebui să cumpere bilete de pe site-ul oficial al transportatorului aerian sau de la agenţii de turism, recomandă directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.
Avertisment de la ANPC: Cumpărați bilete de avion doar din aceste locuri!

Nu cumpărați bilete de avion de oriunde! Dacă drepturile pasagerilor nu sunt respectate, există posibilitatea adresării directe către instituţiile respective, spune directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, într-o postare pe Facebook.

Achiziționați bilete de pe site-ul oficial al transportatorului aerian sau de la agenții de turism, în situația în care drepturile dumneavoastră nu sunt respectate aveți posibilitatea să vă adresați direct acestuia sau acestora”, a scris Paul Anghel.

În situația în care sunteți un pasager de transport aerian cu drepturile afectate în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor, în cazul:
– refuzului la îmbarcare,
– anulării cu mai puțin de 14 zile înainte zbor, sau
– în cazul întârzierii prelungite a zborurilor (o întârziere de cel puțin trei ore la sosire).

Citește și: ANPC închide Lidl. Mulți români vor fi afectați de decizie

ANPC: Cumpărați bilete de pe site-ul oficial al transportatorului aerian sau de la agenţii de turism
TAROM

Cumpărați bilete de pe site-ul oficial al transportatorului aerian sau de la agenţii de turism

Potrivit lui Paul Anghel, aveți dreptul să primiți compensații din partea transportatorului aerian DOAR DACĂ SOLICITAȚI ACEST DREPT în scris (conform politicii operatorilor economici) acestuia și/sau dacă depuneți o reclamație la ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor sau Centrul European al Consumatorilor România – ECC România!

Atenție la comercianții și piețele online care nu au sediul în Uniunea Europeană, avertizează șeful ANPC.

„Dacă operatorul economic care administrează site-ul de pe care achiziționați biletele nu are personalitate juridică în Uniunea Europeană capacitatea autorităților de a interveni în protejarea intereselor consumatorilor este limitată, astfel încât nu puteți fi siguri că veți beneficia de drepturile prezentate mai sus.

Aveți în vedere că firmele de claim(firme de recuperare a despăgubirilor pentru zboruri anulate sau întârziate) pot percepe comisioane de până la 30%+tva din valoarea despăgubirilor!”, a informat directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Vezi și: ANPC retrage de la raft cel mai iubit produs. Avertisment de ultimă oră pentru români