De curând, eMag a transmis un avertisment pentru toți clienții din România cu privire la o fraudă. După o perioadă mai mare de timp în care escrocii au încercat să păcălească oamenii, prin intermediul rețelelor de socializare, platforma online a luat atitudine. Astfel, a transmis la ce trebuie să fie atenți internauții, pentru a nu rămâne fără bani în conturi, conform Bugetul.ro.
Deja se cunoaște faptul că rețelele de socializare au adus, în afară de beneficii, și o mulțime de probleme grave în societate. Facebook, Instagram și TikTok sunt cel mai avantajos mediu ppentru escroci. Infractorii au renunțat să mai fure portofele de pe stradă, ci iau banii de pe conturile victimelor chiar din confortul casei lor. Aceștia creează link-uri prin care le fură banii de pe carduri, se dau drept vedete, companii și mari lanțuri de magazine. Victimele sunt în special vârstnicii sau persoanele care nu acordă suficientă atenție. După ce își dau seama că au fost păcăliți, este deja prea târziu.
Există opțiunea de a merge la Poliție, dar în lipsa unei piste clare, poate dura ani întregi până când vor fi găsiți escrocii. Multe sunt situațiile în care dispar, fără urmă, iar prejudiciul nu poate fi recuperat. Tcmai din acest motiv, este important să preveniți problema și să acordați o atenție sporită unde vă publicați datele și pe ce link-uri apăsați.
Ai mai putea citi: Românii sfidează inflaţia cu depozite bancare. Câți bani câștigi într-un an dacă pui 1.000 de euro într-un depozit bancar
Compania eMag a transmis că nu trebuie să intrați pe link-urile paginilor care promit premii de pe site-ul lor. Singura variantă în care chiar puteți câștiga ceva este dacă urmăriți pagina lor oficială, marcată prin bifă. În plus, în caz de tombolă, veți fi anunțat pe mail, nu prin alte mijloace de comunicare.
„Dacă primești mesaj de la o pagină ce pretinde că este eMAG și ți se spune să accesezi un link pentru a câștiga un premiu, este fraudă! eMAG nu trimite link-uri către premii. Iar singura modalitate prin care își anunță câștigătorii la concursuri este prin email. Încrede-te numai în pagina eMAG cu bifă”, a transmis departamentul de comunicare, pe Facebook.
Mai multe exemple de înșelătorii în numele firmei sunt:
În momentul în care vi se pare că o „ofertă” arată prea bine ca să fie adevărată, există mari șanse să fie vorba despre o păcăleală, sub numele eMag sau oricare altul.
Vezi mai multe știri: Oferte de nerefuzat la Kaufland, astăzi, 1 iulie! Românii își pot achiziționa produsele preferate la cele mai mici prețuri