Polițiștii atrag atenția șoferilor: riscă să primească amenzi uriașe dacă se opresc cu mașina pe podul de la Brăila sau dacă depășesc limita de viteză. Precizarea vine în contextul în care un autoturism oprit pe pod de un român care dorea să facă poze a fost tamponat din spate de o altă mașină, informează ziare.com.
IPJ Brăila a transmis că, având în vedere necesitatea asigurării reglementărilor legale, iar implicit, protejarea vieții și siguranței oamenilor, polițiștii rutieri atrag atenția șoferilor că limita maximă de viteză permisă circulației pe podul de la Brăila este de 80km/h. Totodată, este interzisă oprirea voluntară a mașinilor pe pod.
Încălcarea regulilor se sancționează cu o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei și 2 puncte penalizare. IPJ Brăila a mai transmis că nu există restricții de tonaj, astfel, toate categoriile de autovehicule pot tranzita podul. Mai mult decât atât, trotuarele nu vor fi deschise circulației pietonale publice.
Te-ar putea interesa și: Amenzi de până la 10.000 lei pentru românii care nu respectă aceste reguli! Ce se întâmplă cu animalele de companie în vacanță
„După cum bine ştim cu toţii, începând de ieri, 6 iulie, s-a deschis circulaţia pe Podul suspendat peste Dunăre! Având în vedere necesitatea asigurării şi menţinerii unui trafic rutier bazat pe respectarea reglementărilor legale şi, implicit, protejarea vieţii şi siguranţei dumneavoastră, poliţiştii rutieri vă aduc la cunoştinţă următoarele: Limita maximă de viteză permisă circulaţiei pe pod este de 80 km/h!
Este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod! Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, în valoare cuprinsă între 290 şi 435 de lei şi 2 puncte penalizare!
Nu există restricţie de tonaj, astfel că toate categoriile de autovehicule pot tranzita podul! Trotuarele nu vor fi deschise circulaţiei pietonale publice, acestea fiind folosite strict pentru activităţile de mentenanţă”, transmite IPJ Brăila.
Pentru prevenirea unor evenimente rutiere și pentru siguranța tuturor șoferilor, polițiștii rutieri recomandă respectarea indicatoarelor rutiere și a limitei de viteză impusă de lege. Autoritățile recomandă respectarea unei distanțe suficiente față de vehiculul din față și folosirea corespunzătoare a sistemului de iluminare.
„Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii şi în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice, a luminilor de întâlnire sau luminilor pentru circulaţia diurnă! Asiguraţi-vă temeinic la schimbarea benzii de circulaţie şi semnalizaţi din timp intenţia dvs.! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice, substanţe cu efect psihoactiv sau sunteţi prea obosit!
Nu puneţi în pericol viaţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic! Respectaţi toate regulile de circulaţie şi adoptaţi permanent o conduită preventivă în trafic! În această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona în zona podului pentru verificarea respectării normelor rutiere în vigoare”, mai precizează IPJ Brăila.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le-a transmis șoferilor să nu mai oprească pe podul de la Brăila, fiindcă oprirea și staționarea sunt interzise prin lege. O astfel de manevră rutieră poate duce la producerea de accidente de circulație. Avertismentul a venit în contextul în care joi, chiar în ziua inaugurării, a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme.
„Aseară a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme. Deşi legea spune că este interzis să opreşti sau să staţionezi pe pod, deşi există şi semnalizare rutieră pe pod în acest sens, un şofer a oprit ca să facă poze şi maşina lui a fost lovită din spate de un alt autoturism. Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente nu trebuie să mai aibă loc pe pod. Facem apel la şoferi să nu mai oprească pe pod, nu permite legislaţia rutieră şi există risc de producere a accidentelor rutiere”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.
Citește și despre: Mașinile cu radar sunt cu ochii pe șoferii care nu plătesc parcarea. Românii pot primi în aceeași zi mai multe amenzi, care nu sunt atât de ieftine