- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment pentru românii care au card sau împrumut la o bancă renumită. Italienii preiau tot

12 Jun, 22:31 • Adrian Popovici
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea Alpha Bank România de către UniCredit. Banca astfel rezultată va fi a treia cea mai mare entitate de pe piața financiar-bancară din țara noastră.
Avertisment pentru românii care au card sau împrumut la o bancă renumită. Italienii preiau tot

Anunțul momentului pentru românii care au carduri și credite la Alpha Bank. Comisia Europeană a fost de acord cu decizia UniCredit, gigantul bancar italian, de a cumpăra participația de 9% deținută de guvernul elen în Alpha Bank. Acest lucru marchează un pas semnificativ pentru UniCredit în expansiunea sa în regiunea Europei de Est și și consolida prezenței sale în România, urmând să devină a treia instituție financiară ca mărime din țara noastră, notează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă recent, pe lângă achiziția de acțiuni, cele două bănci au stabilit și o colaborare semnificativă în domeniul distribuției și al produselor de economii pentru pensii. Executivul comunitar a confirmat că tranzacția nu ridică îngrijorări privind concurența, întrucât pozițiile de piață pe care le ocupă fiecare bancă nu se suprapun.

Prin preluarea Alăha Bank, Unicredit va deveni a treia cea mai mare bancă din România
Prin preluarea Alăha Bank, Unicredit va deveni a treia cea mai mare bancă din România

Te-ar putea interesa și: Toți românii trebuie să știe asta. Ce se întâmplă cu dobânzile la depozitele bancare în luna iunie

Tranzacția care va crea a treia cea mai mare bancă din România

UniCredit intenționează să consolideze afacerea sa din România prin fuzionarea subsidiarei Alpha Bank cu propria sa bancă. Această mișcare ar crea a treia cea mai mare bancă din țară, cu o cotă de piață combinată de 12% după active, conform declarațiilor UniCredit.

„Tranzacția va permite UniCredit să-și sporească prezența în România, o țară cu potențial ridicat de creștere, și să-și extindă produsele și platformele în Grecia, o țară cu perspective puternice de creștere. Grecia, în urma reformelor structurale din ultimii ani, a revenit să fie o țară cu creștere ridicată, cu potențial puternic și reprezintă un hub important pentru franciza UniCredit din Europa Centrală și de Est, prin conexiunea comercială în această regiune susținută de comerț și turism”, transmitea banca.

Procesul de fuziune urmează să fie finalizat cel mai probabil în 2024, după parcurgerea procesului de due diligence și obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile de reglementare. În urma fuziunii, Grupul Alpha Holdings, care deține Alpha Bank, va avea o participație de 9,9% în entitatea rezultată și va primi o sumă considerabilă în numerar, sub rezerva ajustărilor post due diligence.

Această tranzacție reprezintă un pas important în peisajul bancar românesc, consolidând și diversificând opțiunile disponibile pentru clienți. În plus, acest parteneriat strategic între UniCredit și Alpha Bank demonstrează angajamentul ambelor companii de a-și extinde și îmbunătăți serviciile și produsele oferite pe piața românească în continuă evoluție.

Citește și: Este anunțul dimineții pentru românii cu probleme economice. Banca Națională confirmă marea schimbare