- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment pentru românii care vor să-și petreacă vacanțele pe litoral în 2024. De la 1 iulie, prețurile vor exploda

27 Jun, 23:31 • Fundeanu Madalina
Litoralul îi așteaptă pe români cu prețuri mai mari de la 1 iulie. Hotelierii transmit un avertisment pentru turiști.
Avertisment pentru românii care vor să-și petreacă vacanțele pe litoral în 2024. De la 1 iulie, prețurile vor exploda

Vacanțele pe litoral vor deveni din ce în ce mai scumpe. Începând cu data de 1 iulie, turiștii vor fi nevoiți să scoată sume mai mari din buzunare pentru a se bucura de un concediu la mare. Hotelierii vin și cu explicația, potrivit Capital.ro.

Litoralul îi așteaptă pe români cu prețuri mai mari de la 1 iulie

Hotelurile și pensiunile de pe litoralul românesc s-au pregătit de luni de zile pentru primirea miilor de turiști. În vreme ce unii au ales să se bucure de plajă, sunt destui care au preferat să rămână la piscina resortului, unde au participat la diverse activități organizate atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

Potrivit hotelierilor, gradul de ocupare a depășit 90% până la sfârșitul lunii iunie. În ciuda acestei vești, este așteptată o scădere odată cu creșterea prețurilor ce va avea loc de la 1 iulie.

„Până la 30 iunie, turiștii pot beneficia de tarife mici. De la 1 iulie creștem cu 15% tarifele actuale. În această perioadă, rata de ocupare depășește 90%, puține camere disponibile.

Pentru iulie, cererea e ridicată. Vobim de o rată medie care depășeste 80%”, a declarat un hotelier pentru Antena 3.

De asemenea, autoritățile de control își vor face apariția pe litoral în acest sezon estival. ANSVSA va trimite la mare 40 de inspectori, care vor opera în cinci serii de câte două săptămâni fiecare, pentru a verifica respectarea tuturor normelor și regulamentelor în vigoare.

Ai mai putea citi și: Surprize de proporții din partea Revolut! Clienții din România pot beneficia de vacanțe și zboruri gratuite

Litoral
Litoral

Prețurile de pe litoral, mai mari cu 8% față de 2023

S-a înregistrat o creștere de 8% a tarifelor de cazare anul acesta față de cel precedent, iar gradul de ocupare a atins un prag record de 85% în perioada Rusalii, potrivit unui comunicat al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Era de așteptat ca peste 80.000 de turiști să-și petreacă minivacanța la malul mării, semnificativ mai mulți comparativ cu anul 2023.

Cele mai căutate stațiuni de la mare sunt Mamaia, Eforie și Venus. În luna iunie a acestui an, a existat o creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. ANAT pune această creștere pe seama unor factori precum:

  • Atracțiile turistice din zonă.
  • Investițiile noi în hoteluri.
  • Cererea crescută pentru hotelurile cu servicii all inclusive.
  • Imaginea îmbunătățită a litoralului românesc.
  • Vremea foarte caldă.

Vezi și: Locul din România desemnat „Destinația Anului 2024”. Este de poveste și cu multe surprize pentru turiști