Musk a dezbătut subiectul alături de premierul Marii Britanii Rishi Sunak la un eveniment pe tema noilor tehnologii. Consideră că AI are potenţialul de a deveni „cea mai perturbatoare forţă din istorie”, transmite CNBC.
Liderul miliardar care este CEO al Tesla, SpaceX şi CTO şi preşedinte executiv al platformei de socializare X și-a dat seama rapid de gravitatea afirmațiilor sale și a încercat să schimbe acest lucru, adaugând că una dintre provocările viitoare pentru oameni va fi „cum să găsim sensul vieţii”.
Vezi și: Veniturile lunare generate de ChatGPT din aplicaţii au depăşit 4,5 milioane de dolari
„Vom avea ceva care este, pentru prima dată, mai inteligent decât cel mai inteligent om. Este greu de spus exact care va fi acel moment, dar va veni un moment în care nu va fi nevoie de nicio slujbă”, a spus Musk la un eveniment la Lancaster House, o reşedinţă oficială a guvernului din Marea Britanie.
Elon Musk a vorbit alături de premierul britanic Rishi Sunak.
„Vom putea avea un loc de muncă dacă vrem doar, pentru satisfacţie personală. Dar AI ar putea face totul. Nu ştiu dacă asta îi face pe oameni să simtă bine sau nu”, a glumit Musk, la care publicul a râs.
„Dacă îţi doreşti un geniu magic, asta îţi îndeplineşte orice dorinţă şi nu există limită. Nu vor fi acele prostii de trei dorinţe, este şi bine şi rău”, a mai spus el.
Musk a avertizat de mai multe ori despre ameninţările pe care AI le reprezintă pentru umanitate, spunând cândva că ar putea fi mai periculoasă decât armele nucleare. Aceste avertismente au venit și din partea altor specialiști din domeniul IT, mulți dintre marii lideri de pe piață având temerea că în timp, sistemele AI vor ieși complet de sub controlul oamenilor.
Reiterăm faptul că Elon Musk a fost unul dintre marii lideri tehnologici care au solicitat o pauză în dezvoltarea unui AI mai avansat decât software-ul Open GPT-4. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei scrisori deschise. Alţi lideri tehnologici nu sunt de acord cu acest punct de vedere, inclusiv şeful Palantir, Alex Karp.Vorbind la BBC Radio în iunie, Karp a spus că este de părere că „mulţi dintre cei care cer o pauză, cer o pauză pentru că nu au niciun produs”.
Vezi și: Noutate pentru utilizatorii ChatGPT. Open AI lansează aplicația pentru Android