- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertismentul Poliției pentru părinții aflați în vacanță pe litoral. Nu faceți asta! Zeci de copii au fost în pericol

20 Aug, 22:34 • Preda Silvia
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa trage un semnal de alarmă. Toți părinții aflați în vacanță pe litoral trebuie să știe asta!
Avertismentul Poliției pentru părinții aflați în vacanță pe litoral. Nu faceți asta! Zeci de copii au fost în pericol

IPJ Constanţa anunță că peste 70 de copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani, s-au pierdut pe litoral, nefiind supravegheaţi de părinţi.

De la începutul sezonului estival, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizată dispariţia a peste 70 de minori cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani, care s-au pierdut pe plajă, nefiind supravegheaţi de părinţi.

Astfel, poliţiştii doresc să atragă atenţia asupra acestui fenomen şi să aducă în atenţia părinţilor necesitatea de a-şi supraveghea copiii, pentru a evita o tragedie.

Din cei aproximativ 70 de minori care s-au rătăcit pe plajele din municipiul Constanţa, peste 70% au vârste cuprinse între 2 şi 5 ani”, transmite IPJ Constanţa.

Zeci de copii s-au pierdut pe plajele de pe litoral

Toţi copiii au fost găsiţi de poliţişti în câteva minute de la dispariţie.

Citește și: Românii care fac asta pe plajă sunt „amendați” cu 1.200 de lei pe loc. Patronii de la malul mării fac legea pe litoral

Litoral
Litoral

Pentru a evita astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă:

– Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul pe plajă sau în alte spaţii aglomerate şi învăţaţi-l că nu trebuie să se îndepărteze de dumneavoastră.

– De fiecare dată când ajungeţi într-un loc aglomerat, stabiliţi împreună cu copilul un punct de întâlnire, pentru situaţiile în care se rătăceşte. Aceasta regulă poate fi aplicată doar în cazul copiilor cu vârste mai mari, care se pot orienta bine în spaţii aglomerate.

Celor mici explicaţi-le că trebuie să rămână pe loc, să nu plece din locul în care s-a rătăcit.

– Învăţaţi-l pe cel mic numărul de telefon al unuia dintre părinţi, numele de familie, numele părinţilor şi alte informaţii care pot ajuta la identificarea lui.

– Învăţaţi-l pe copilul dumneavoastră să ceară ajutorul unei persoane în uniformă (poliţist, jandarm, poliţist local), al personalului unui magazin din zonă sau al unei familii cu copii.

Asiguraţi-vă că aveţi întotdeauna asupra dumneavoastră o fotografie recentă a copilului”, recomandă poliţiştii.

Vezi și: Suma colosală cu care se vinde o porție de hamsii la o autoservire din Mamaia! Românii sunt revoltați de scumpirile de pe litoral