Mihaela Neagu este proprietara unei fabrici de zahăr. La scurt timp după ce a fost publicat proiectul de ordonanță de urgență pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază, producătorul român a spus ce părere are despre măsurile luate de Guvern, legat de ieftinirea produselor de la raft, informează cancan.ro.
Astăzi, 28 iunie, a fost publicat proiectul de ordonanță de urgență pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Ministerul Agriculturii a făcut publică și lista produselor care vor costa mai puțin în magazine:
Citește și despre: Mai mulți bani pentru angajații din Sănătate. Sindicaliștii Sanitas au făcut înțelegerea momentului cu Guvernul. De când se acordă mărirea de salariu
OUG urmează să fie adoptată joi, în ședința Guvernului. Prevederile se vor pune în aplicare de la data de 1 august, pentru o perioadă de 3 luni. Mihaela Neagu a ținut să-și spună părerea despre plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Producătorul român consideră că măsurile luate de Guvern sunt corecte și necesare, aducând în discuție că, în 2022, peste 34% dintre români erau supuși riscului la sărăcie. Afacerista a relatat că, în perioada menționată, prețurile erau tot mai mari, iar salariile la fel de mici.
„Plafonarea adausului comercial, pe o perioadă determinată, pentru 14 alimente de bază, printre care se numără și zahărul, pentru a limita creșterea accelerate a prețurilor la alimente de bază, este o măsură necesară și binevenită!
Să nu uităm că peste 34% dintre români erau expuși, în anul 2022, riscului de sărăcie, iar prețurile erau din ce în ce mai puțin accesibile din cauza excesului de adaos comercial de la producător până la raft”, se arată în mesajul publicat de Mihaela Neagu, pe rețelele de socializare.
Producătorul român a promis că zahărul din fabrica pe care o conduce va ajunge pe mesele românilor la tarif plafonat. Mihaela este conștientă că românii sunt la coada clasamentului în Europa, la nivelul bogăției.
„Susțin aceste măsuri ale Guvernului, iar Zahărul Bod va ajunge pe mesele românilor, la tarif plafonat, pentru a fi cât mai accesibil consumatorilor săi. Să nu uităm că românii sunt cei mai săraci dintre europeni. Statisticile arată că 10% din populație trebuie să supraviețuiască lunar cu mai puțin de cinci euro pe zi.
Suma e de șase ori mai mică decât cea pe care o câștigă, în medie, cei mai săraci europeni. Regional, sărăcia este inegal distribuită în România, iar prețurile mai mici înseamnă un sprijin real pentru cei mai mulți dintre românii care trăiesc la limita subzistenței. În urmă cu doi ani, rata sărăciei a fost de peste 12 ori mai mare în regiunile Nord-Est si de aproape 11 ori mai mare în Sud-Vest Oltenia și Sud-Est, decât în regiunea București – Ilfov”, a mai transmis Mihaela Neagu.
Citește și despre următorul subiect: România continuă să trăiască pe datorie: cifre cumplite pentru anul 2023. Guvernul a prezentat raportul