Avocatul care spune adevărul despre pensiile speciale! Adrian Toni Neacșu nu se ascunde după degete și spune că reforma este doar un exercițiu de imagine al politicienilor, informează stiripesurse.ro.
Un avocat din România a vorbit despre subiectul care părea a fi dat uitării: pensiile speciale. Adrian Toni Neacșu spune că autoritățile din România nu vor elimina indemnizațiile din această categorie. Fostul membru CSM este de părere că toate protestele din Justiție reprezintă o simulare de opoziție.
Avocatul român consideră că totul se întâmplă doar de ochii publicului. Neacșu nu s-a ferit să afirme că justiția din România se decredibilizează, prin parteneriatul de culise cu lumea politică.
„Din prima jumătate a lunii iunie personalul sistemului judiciar (judecatori si procurori pentru ca grefierii si ceilalti sunt sacrificati), prin canale interne pornind exact de la autoritati – CSM, MJ si ICCJ, este asigurat ca asa zisa reforma a pensiilor de serviciu din magistratura este doar un exercițiu de imagine al politicienilor, un simulacru atat pentru opinia publica interna cât și pentru export.
La acel moment criza ieșirilor intempestive din justitie, determinata de o panica reala, era la apogeu, amenințând justitia cu un haos care era greu sa mai fie stopat în următorii ani. Panica a încetat, pentru ca sistemul judiciar are totuși încrederea venita din experienta în forta conducătorilor lor de a impune politicienilor un mers după propria dorinta. Pseudo-greva justitiei a fost la rândul ei un simulacru, în realitate doar o anticipare cu 2 săptămâni a vacantei judecătorești.
Astăzi la CCR va mai avea loc un act din piesa de opereta bufa care se desfășoară în fața noastră. În acest fel însă justitia își va pierde și ultima fărâmă de credibilitate pe care o mai are în populație”, anunță Toni Neacșu pe Facebook.
Curtea Constituţională a României discută astăzi sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, în ceea ce privește modificările aduse în Parlament Legii pensiilor speciale, potrivit digi24.ro. Judecătorii CCR au amânat în urmă cu o săptămână decizia pentru ziua de astăzi, 2 august. La fel de bine, ședința ce vizează legea cumulului pensie – salariu a fost amânată pentru data de 21 septembrie.
Pe 29 iunie, ÎCCJ a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul indemnizațiilor de serviciu. Proiectul se referă la pensiile speciale ale militarilor, magistraților, funcționarilor parlamentari, diplomaților, personalului Curții de Conturi și cel aeronautic.
Actul normativ are în vedere calcularea pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate și reducerea procentului de calcul în raport cu venitul obținut și alinierea stagiului de contributivitate minim la cel aplicat în sistemul public. În conformitate cu această lege, procurorii și judecătorii se vor putea pensiona până în 2028 în aceleași condiții ca până acum, adică indiferent de vârstă, atâta timp cât au o vechime de 25 de ani și beneficiind de o pensie în cuantum de 80% din indemnizația brută și sporurile din ultima lună de activitate.
Citește și: Atenție, seniori! Ce trebuie să știți când primiți pensia pe card? Banca va reține o parte din sumă