- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma imensă încasată de avocatul lui Mario Iorgulescu. Este record pentru România!

14 Jun, 09:18 • Cornel Ghimeșan
În data de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a provocat un accident grav care a dus la moartea unui tânăr de 24 de ani. Procesul său a durat aproape patru ani și a fost marcat de multiple controverse. În octombrie 2023, Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare.
Suma imensă încasată de avocatul lui Mario Iorgulescu. Este record pentru România!

Suma imensă încasată de avocatul lui Mario Iorgulescu. Mario Iorgulescu se afla sub influența drogurilor și a alcoolului în momentul impactului, având o alcoolemie de 1,96 g/l și conducând cu 143 km/h. După accident, el a fost transportat în Italia și internat într-o clinică privată, iar procesul său s-a desfășurat în absența lui.

Suma-record încasată de avocatul lui Mario Iorgulescu

Avocatul lui Mario Iorgulescu a primit un onorariu record pentru apărarea sa. Conform Observator News, suma vehiculată se ridică la 180.000 de euro. Acesta este unul dintre cele mai mari onorarii plătite vreodată unui avocat în România pentru un astfel de caz.

Citeşte şi: Trucurile prin care supermarketurile „îți scot” banii din buzunar. De ce trebuie să te ferești pe drumul către casa de marcat

În România, există trei tipuri de onorarii pentru avocați:

  • onorariu forfetar – o sumă fixă stabilită în avans;
  • onorariu orar – plată pe oră pentru timpul petrecut pe dosar;
  • onorariu de succes – un procent din despăgubirile primite de client, deși acest tip este mai rar și poate fi considerat neetic în anumite situații.

Complexitatea cazului și specializarea avocatului sunt factori esențiali care influențează onorariul cerut.

„Nu poate exista onorariu de succes, în afara unuia forfetar sau orar, pentru că aici am avea o abatere prevăzută de legislaţie. Complexitatea cauzei, pe care eu o consider cea mai importantă. Să știi dinainte sau să afli de la client cât timp va trebui să aloci tu acelui dosar. Un alt criteriu pe care îl consider la fel de important este specializarea avocatului”, a declarat avocatul Ionuţ Sandu.

Tarifele avocaților variază semnificativ în funcție de tipul de proces:

  • divorț: minim 2.000 de lei, dar poate ajunge la 1.000 de euro sau mai mult dacă implică partaj sau custodie;
  • litigii de muncă: aproximativ 2.900 de lei;
  • acuzații de corupție sau evaziune fiscală: cel puțin 10.000 de euro.

În cazurile complexe, precum apărarea șoferilor prinși băuți la volan, tarifele încep de la 2.500 de euro!

Citeşte şi: Salariul pe care îl câştigă un angajat la „împinge tava” în Mamaia, în 2024. Deși e plătit peste medie, primește o singură zi liberă

Suma încasată de avocatul lui Mario Iorgulescu reflectă nu doar complexitatea și durata procesului, dar și miza ridicată a cazului. În contextul juridic românesc, acesta rămâne un exemplu de onorariu excepțional, subliniind importanța unei apărări bine pregătite într-un caz de o asemenea gravitate.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult