Astăzi, 17 august, elevii susțin cea de-a doua probă scrisă la Bacalaureat din sesiunea de toamnă, la Matematică și Istorie, proba obligatorie a profilului. Aceștia au intrat în sală de la ora 08:00, informează antena3.ro.
A început a doua probă scrisă la Bacalaureat din sesiunea de toamnă, la Matematică sau Istorie, proba obligatorie a profilului. Examenul a început la ora 09:00, iar accesul în săli a fost permis până la ora 08:30, în baza actului de identitate. Tinerii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.
Citește și: Subiecte română Bacalaureat 2023. Ce au primit elevii în sesiunea din toamnă
Cele 3 ore sunt calculate din momentul în care fiecare candidat din sală a primit foaia cu subiectele. Candidații cărora li s-a aprobat solicitarea beneficiază de o prelungire de cel mult 2 ore. Pentru a rezolva subiectele, elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Totodată, pentru executarea schemelor și a desenelor vor folosi doar creion negru. În cazul probei scrisă la Matematică, absolvenții de liceu pot apela doar la instrumente de desen. La probele de Bacalaureat, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.
Subiectele la Matematică și Istorie la Bacalaureat vor fi publicate aici, imediat ce acestea vor fi disponibile.
Subiecte Matematică BAC 2023 Profil Mate-info
mate infoSubiecte Matematică BAC 2023 Profil Științele Naturii
științele naturiiSubiecte Matematică BAC 2023 Profil Tehnologic
tehnologicSubiecte Matematică BAC 2023 Profil Pedagogic
pedagogicSubiecte Istorie BAC 2023
1313-E_c_istorie_2023_var_07_LROCum se desfășoară examenul
„Candidaţii care dețin materiale/obiecte interzise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, unde vor primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate”, transmite Ministerul Educației.
Conform Ghidului, „candidaţii vor fi conduși, de către asistenţi, direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit”.
Ce nu este permis în sala de examen
„Se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.
Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.
Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, conform ghidului.
Calendar Bacalaureat 2023 toamnă
16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise și depunerea contestațiilor
26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor
29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale
Citește și despre următorul subiect: Gestul impresionant al unui primar pentru elevii premianți ai școlii din localitate. I-a dus în excursie cu banii din propriul buzunar