- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BACALAUREAT 2024. Cresc tarifele pentru elevii care nu au promovat examenul maturității din prima

20 Jun, 11:13 • Bocioacă Bianca
Bacalaureat 2024. Cu cât vor fi majorate tarifele pentru elevii care nu au promovat examenul din prima încercare, potrivit Ministerului Educației.
BACALAUREAT 2024. Cresc tarifele pentru elevii care nu au promovat examenul maturității din prima

Ministerul Educației a anunțat, încă de la începutul anului, majorarea tarifelor privind probele examenului de Bacalaureat. Elevii care nu au reușit să promoveze probele examenului din prima încercare în 2024 vor trebuie să achite o taxă mai mare decât cea din 2023. Candidații care mai au de susțint doar una sau două probe vor trebui să plătească o taxă pentru fiecare probă în parte, scrie edupedu.ro.

Potrivit legii, ai voie să dai examenul maturității doar de două ori, în primele sesinui din anii consecutivi, în mod gratuit. Cu plată, examenul maturității poate fi susținit ori de câte ori se dorește, indiferent de vârstă, în schimbul unei sume stabilite anual, de fiecare dată, până la începutul lunii martie.

Citește și: Se caută studenți și elevi pentru joburile din sezonul estival 2024! Topul domeniilor care angajează

Cât costă examenul de Bacalaureat în 2024

Prețurile pentru examen variază în funcție de județ. Doar prețul pentru înscriere este stabilit clar de Ministerul Educație. De exemplu, în Dolj, orice probă costă 130 de lei. În Ilfov, tarifele sunt următoarele:

  • Proba 1 – 155 de lei;
  • Proba 2 – 155 de lei;
  • Proba 3- 154 de lei.

„Candidații din promoții anterioare, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de bacalaureat și care se prezintă la toate probele examenului național de bacalaureat din 2024, achită suma de 464 de lei.În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoțiile anterioare, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul național de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat, cu aplicarea prevederilor articolelor 3, 4, 36 și 37 din Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat —2011, aprobată prin OMECTS nr.4799/2010 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările şi completările ulterioare, valabilă şi pentru bacalaureatul 2023, conform prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 6.156/31.08.2023 privind organizarea și desfăşurarea examenului național de bacalaureat 2024”

, a transmis Ministerul Educației.

Citește și: Admitere liceu 2024. Când vor susține Evaluarea Națională și ce trebuie să conțină dosarul pentru înscriere la liceu