Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene (BCE) a ieșit public cu noi declarații de presă complet neașteptate. Aceasta a afirmat astăzi că statele din cadrul Uniunii Europene ar trebui să adopte o serie de măsuri de asistență socială doar în mod „temporar” și „punctual”, pentru a evita să alimenteze inflația. În acest sens, românii care abuzează de ajutoarele sociale ar putea rămâne fără sprijin pe timpul crizei economice de la nivelul țării și nu numai.
Christine Lagarde, liderul Băncii Centrale Europene este de părere că este extrem de necesar ca susținerea fiscală utilizată pentru a proteja familiile de impactul prețurilor mari să fie pe o perioadă scurtă de timp. Aceasta a oferit mai multe declarații, în timpul unei audieri în Parlamentul European.
Te-ar mai putea interesa: Criza energetică duce la concedierea a sute de români. O nouă societate a făcut marele anunț! „Suntem în situaţia în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă”
„Este esențial ca susținerea fiscală utilizată pentru a proteja familiile de impactul prețurilor mari să fie temporară și punctuală”, a declarat Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene, în cursul unei audieri în Parlamentul European.
În acest context, Christine Lagarde a mai explicat că o astfel de abordare este necesară, deoarece ea limitează riscul alimentării presiunilor inflaționiste. Dacă se va implementa hotărârea, ea va fi valabilă până când toate statele membre UE și nu numai vor ieși din criza economică resimțită din ce în ce mai mult, susține Legarde, conform stenogramei declarațiilor făcute la audierea în Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare a Parlamentului European, postată pe site-ul BCE, analizată de Mediafax.
„Această abordare limitează riscul alimentării presiunilor inflaționiste, faclitând astfel sarcina politicii monetare„, a subliniat Christine Lagarde.
Liderul Băncii Centrale Europene susține că la ora actuală, cea mai importantă contribuție pe care politica monetară o poate avea pentru economia zonei euro este stabilirea rapidă a prețurilor pe termen mediu.
„Cea mai bună contribuție pe care politica monetară o poate avea pentru economia zonei euro este să asigure stabilitatea prețurilor pe termen mediu. Acest lucru înseamnă asigurarea că așteptările privind inflația rămân bine-ancorate și că solicitările sunt conforme cu obiectivul nostru”, a încheiat Christine Lagarde.
Mai poți citi și: Bursa de la București a închis cu scăderi de peste 2% ședința de astăzi