Potrivit datelor emise de IGPR, în cursul lunii noiembrie 2022, mai multe bancomate ale unei bănci din Capitală au fost alimentate cu bancnote false, în valoare de 500 de euro. Ultimele informații relatate de antena3.ro arată că polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare în cursul zilei de astăzi.
Polițiștii și procurorii au efectuat în cursul zilei de astăzi patru percheziții domiciliare, într-un dosar de punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și de constituire a unui grup infracțional organizat. Ultimele informații arată că suspecții ar fi încărcat mai multe bancomate din Capitală cu bancnote false.
Totul s-a întâmplat în cursul lunii noiembrie 2022. Suspecții au introdus bancnote contrafăcute, în valoare de 500 de euro, în mai multe bancomate din Capitală. În total, pe parcursul a trei zile, 486 astfel de bancnote au fost alimentate. Dintre acestea, doar 6 au fost blocate de aparatele multifuncționale. Restul au fost acceptate.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Înșelăciune de 4.000.000 de lei cu mobilă la comandă. Polițiștii au început percheziții de amploare în Capitală și alte județe
Poliția trage un semnal de alarmă. Autoritățile române transmit că bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos. Mai mult decât atât, banii falși sunt greu de detectat, chiar imposibil cu ochiul liber. Practica este cunoscută la nivel european, pentru calitatea superioară a contrafacerii.
„Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber”, a transmis Poliția.
Pentru a nu lăsa amprente, infractorii au avut grijă să își bandajeze degetele cu scotch în timpul alimentării bancomatelor cu bani falși. Mai multe surse arată că suspecții falsificau pe cont propriu bancnotele respective. La sediul DIICOT au fost duse două persoane până la ora actuală pentru audieri. O unitate bancară din Capitală a fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro.
Activitatea judiciară este susținută de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, iar suportul tehnico-criminalistic este asigurat de Institutul Național de Criminalistică. Mai mult decât atât, ultimele informații arată că la acțiune participă Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de DIICOT – Biroul Tehnic și de Criminalistică.
Citește și despre următorul subiect: Gata cu grija banilor! Metoda incredibilă prin care românii pot scăpa de plata ratelor bancare pentru aproape un an