- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani de la stat pentru fiecare nou-născut! Nicușor Dan anunță un stimulent financiar uriaș pentru părinți

11 Sep, 14:52 • Bugiu ⁠Ana Maria
Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) oferă stimulente financiare pentru familiile cu nou-născuți. În prima jumătate a anului 2024, au fost acordate 9.840.000 lei.
Bani de la stat pentru fiecare nou-născut! Nicușor Dan anunță un stimulent financiar uriaș pentru părinți

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat pe Facebook că au fost acordate stimulente financiare pentru 6.200 de nou-născuţi în primele 6 luni ale acestui an.

În primele șase luni ale anului 2024, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a acordat stimulente financiare în valoare de 2500 de lei pentru fiecare dintre cei 6200 de nou-născuți, care au beneficiat de acest program. Stimulentul este oferit o singură dată pentru fiecare copil, iar cererile trebuie depuse în termen de maxim o lună de la naștere.

Părinții pot depune cererile pentru acordarea stimulentului, fie la sediul DGASMB, situat pe Strada Constantin Mille nr. 10, Sector 1, fie prin e-mail, la adresa nounascutisimonoparentale@dgas. Detaliile complete ale programului, inclusiv documentele necesare, sunt disponibile pe site-ul oficial al Direcției de Asistență Socială.

 „Continuă programul de sprijin pentru familiile cu nou-născuți.

 În primele 6 luni ale acestui an, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a acordat stimulente financiare pentru 6200 de nou-născuți.

 Stimulentul financiar este în valoare de 2500 de lei şi se acordă o singură dată, pentru fiecare nou-născut, iar cererea, însoțită de documentele doveditoare, se depune în termen de maxim o lună de la naștere.

 Toate informațiile detaliate, precum și documentele necesare, pot fi găsite pe site-ul Direcției de Asistență Socială, la următorul link:

https://www.dgas.ro/…/stimulent-financiar-pentru-nou…/

 Cererile pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou-născuți pot fi depuse în continuare la sediul DGASMB – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1, dar și prin e-mail, la adresa: nounascutisimonoparentale@dgas”, scrie Nicușor Dan, pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Schimbare majoră pentru mame și tați. Ministrul Muncii anunță modificarea vârstei de pensionare! Ce trebuie să știe toți părinții

foto: stimulente financiare/ sursa: Nicușor Dan Facebook

Bani de la stat pentru fiecare nou-născut! Nicușor Dan anunță un stimulent financiar uriaș pentru părinți

Ajutorul financiar acordat de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) sprijină familiile cu nou-născuți.  Acoperă costurile inițiale legate de naștere și îngrijire, iar beneficiarii sunt părinții sau părintele copilului, care trebuie să fie rezidenți în București de cel puțin 6 luni și să fi înregistrat nașterea într-o maternitate din municipiu.

În prima jumătate a anului 2024, 5.700 de femei au beneficiat de Voucherul Materna, un sprijin financiar de 2.000 lei acordat în două tranșe:

  • una în săptămâna 10
  • alta în săptămâna 24 de sarcină

În total, DGASMB a acordat 9.840.000 lei, echivalentul a 9.840 de vouchere. Un protocol de colaborare cu Amazon permite femeilor să primească trei articole vestimentare pentru nou-născuți, în cadrul unei donații de 9.672 de articole pentru 3.224 de persoane, oferite de Organizația Internațională pentru Migrație.

Te-ar mai putea interesa și: Succesiune 2024. Ce se întâmplă dacă nu faci succesiunea după moartea soțului / soției sau părinților