- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani în plus de la Guvern. Marcel Ciolacu, anunț pentru milioane de români. „Suplimentăm sumele”

18 Jul, 19:31 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu are vești bune pentru români. Se dau bani pentru mai multe categorii de persoane.
Bani în plus de la Guvern. Marcel Ciolacu, anunț pentru milioane de români. „Suplimentăm sumele”

Vești excelente! Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că milioane de români vor primi un ajutor de la Guvern de 250 de lei, în luna august, pentru alimente și mese calde.

„Acordăm o nouă tranșă de 250 de lei, pentru produse alimentare și mese calde. Peste 2 milioane și jumătate de persoane, adică pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei lunar și persoanele cu dizabilități, vor încasa bani în august.

Bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene primește în plus aproape 650 de milioane de lei pentru a susține această măsură.”, a anunțat prim-ministrul Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Declarația lui Marcel Ciolacu din ședința de Guvern 18 iulie

„Bună ziua! Începem cu situația din energie, unde prognozele arată că, de mâine încolo, depășim faza critică generată de valul masiv de caniculă. În această săptămână periodic am stat de vorbă cu domnul ministru al Energiei, domnul Sebastian Burduja, care a fost extrem de activ și s-a consultat permanent cu producătorii și distribuitorii. Vreau să le mulțumesc tuturor lucrătorilor din Sistemul Energetic Național, companiilor de stat sau private, pentru eforturile făcute ca să trecem de această etapă grea cu cât mai puține probleme pentru români!

De altfel, am dispus convocarea pentru mâine dimineață a Comandamentului pe Energie. E nevoie să venim cu soluții eficiente pentru că ne așteaptă în continuare o vară provocatoare.
Continuăm un program important, cu un impact social major pentru persoanele aflate în situații defavorizate, pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei lunar și persoanele cu dizabilități. Le acordăm cu o nouă tranșă de 250 de lei, pentru produse alimentare și mese calde. Peste 2,5 milioane de persoane vor încasa bani în august, așa că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene primește în plus astăzi aproape 650 de milioane de lei.

Citește și: Veste majoră pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi pensionari care, după 1 septembrie, vor avea categoric avantaje”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Suplimentăm și sumele pentru sprijinirea producătorilor agricoli, prin subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură și prin susținerea investițiilor în creșterea porcilor și în sectorul avicol. Alocăm Ministerului Agriculturii 270 de milioane lei în credite de angajament și peste 570 de milioane lei în credite bugetare.

Lansăm și campania „Calificăm România” și ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificam Romania în programul Visa Waiver, având destinația de a călători în Statele Unite fără viză! Exista o oportunitate uriașă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea rog toți cetățenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 și cei care au avut o astfel de viză trebuie să aplice pentru reînnoirea vizei. Așa vom atinge acea rată de refuz de maxim de 3% și sunt convins că, mobilizând cât mai mulți români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize.

Aprobăm azi 32 de milioane de lei Agenției Naționale pentru Sport, pentru susținerea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris. Am fost zilele trecute și la Snagov și la Izvorani să le urez succes sportivilor și antrenorilor lotului olimpic și le-am spus că o țară întreagă așteaptă să ne facă la fel de fericiți și mândri cum au reușit și fotbaliștii noștri la Euro 2024. Vă mulțumesc!”, este mesajul complet transmis de Marcel Ciolacu.

Citește și: TVA 2025. Marcel Boloș anunță ce se va întâmpla cu majorarea impozitelor și a TVA-ului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult