- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani în plus pentru acești români! Statul a alimentat deja cardurile

09 Aug, 21:35 • Preda Silvia
Bani în plus pentru acești români. Au primit un sprijin financiar important - ajutor de stat pentru susținerea activității lor!
Bani în plus pentru acești români! Statul a alimentat deja cardurile

Bani în plus pentru ferme. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat, anul trecut, plăți de sute de milioane de euro pentru susținerea fermierilor și crescătorilor de animale din România, arată agroinfo.ro.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a prezentat, recent, un raport detaliat privind sumele autorizate pentru plată în 2023, destinate fermierilor și crescătorilor de animale prin diverse măsuri de sprijin.

APIA a virat mulți bani fermierilor și crescătorilor de animale în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, agro-mediu, agricultură ecologică.

Potrivit documentului, suma totală autorizată la plată în 2023 pentru măsura 10 agro-mediu și climă a fost de 327.678.982,72 euro.

Această măsura are ca scop încurajarea fermierilor să adopte, pe baze voluntare, practici agricole care să asigure menținerea valorii de mediu a zonelor rurale, menținerea unor habitate specifice terenurilor agricole importante pentru specii sălbatice, utilizarea durabilă a resurselor naturale şi păstrarea peisajelor tradiționale.

Citește și: Titluri de stat Tezaur 2024. Noua ediție începe luni, 12 august | Ce dobânzi oferă statul

bani
fermieri

Suma totală autorizată la plată în anul 2023 pentru Măsura 11 agricultură ecologică a fost de 148.386.703,50 euro.

Bani pentru fermieri

Prin sprijinul acordat în cadrul acestei măsuri, fermierii sunt încurajați să treacă de la metodele de agricultură convențională la cele specifice agriculturii ecologice, precum şi să mențină aceste metode după perioada inițială de conversie, arată sursa citată.

Pentru Măsura 13, suma totală autorizată în anul calendaristic 2023 a fost de 118.519.817,55 euro.

Sprijinul acordat prin această măsură (Măsura 13 – n.red.) urmărește o compensare economică a dezavantajelor întâmpinate de fermieri în desfășurarea activităților agricole, legate de capacitatea de producție scăzută a terenurilor agricole şi de costurile suplimentare pe care le implică menținerea activităților agricole în aceste zone, diminuându-se în acest fel riscul de abandon al activităților agricole (mai ridicat în aceste zone).

Vezi și: Statul se împrumută din nou de la români prin titluri de stat Fidelis. Dobânzile atractive oferite