- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani în plus pentru profesori din anul școlar 2024 – 2025. Când intră banii pe carduri

22 Aug, 11:29 • Andrei Alina
Profesorii din România vor primi bani în plus la salariu, în luna octombrie. Guvernul a prelungit perioada de acordare a primelor didactice.
Bani în plus pentru profesori din anul școlar 2024 - 2025. Când intră banii pe carduri

După greva generală din luna mai 2023, sindicatele din Educație și guvernanții au stabilit ca profesorii din România și cadrele nedidactie din școli să primească o primă pentru anul școlar 2023-2024. Potrivit bugetul.ro, primele ar urma să revină și pentru luna octombrie a acestui an. Ministerul Educației urmează să realizeze o listă pe care o va transmite  Ministerului Fondurilor Europene, care se va ocupa de virarea sumelor pe card.

Citește și: Salariu cu taxe zero în România! Acești angajați pot beneficia de facilități fiscale

Circa 282.000 de profesori și de angajați din sistemul de învățământ ar urma să primească voucherele de 500 de lei, respectiv de 1.500 de lei în luna octombrie a anului 2024.

Prima didactică se acordă profesorilor și are o valoare de 1.500 de lei. Banii provin din fonduri externe nerambursabile și au ca scop îmbunătățirea competențelor educaționale.

Citește și: S-a aflat acum! Asta pățesc, de la 1 septembrie 2024, românii care nu au cotizat deloc la pensie

Banii acordați ca primă didactică pot fi folosiți pentru:

  • cursuri de pregătire personală;
  • echipamente IT;
  • cărți de specialitate;
  • nevoi didactice individuale, în promoție de până la 30% pentru profesorii vizați.

Nu doar profesorii vor primi bani în plus, ci și ceialalți angajați din Învățământ. Din octombrie 2024 și personalul nedidactic ar urma să primească o primă de carieră profesională de 500 de lei. Este vorba despre paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști, administratori, secretari, contabili.