- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani în plus pentru tractoare și utilaje agricole. AFIR anunță ce bani mai poate oferi beneficiarilor

26 Sep, 09:58 • Bumbeneci Diana
La AFIR încă mai sunt bani pentru tractoare și utilaje agricole. Iată cum poți obține banii care să te ajute în noile achiziții.
Bani în plus pentru tractoare și utilaje agricole. AFIR anunță ce bani mai poate oferi beneficiarilor

Până în prezent, măsura legată de achiziția de tractoare și alte utilaje agricole (Măsura 4 – „Investiții în active fizice”, submăsura 4.1 – „Investiții în exploatații agricole”, pachetul P4.1.1 – „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei – vegetal”), derulată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) și având o alocare financiară totală de 310.515.188 de euro, s-a bucurat de mare succes în rândul fermierilor.

Bani de la AFIR plus pentru tractoare și utilaje agricole

Fondurile – 198 de milioane de euro alocate pentru componenta „Toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative” și peste 51,5 milioane de euro, pentru componenta „Formele asociative, altele decât cele din sectorul sfeclă de zahăr” – s-au epuizat rapid, respectiv în două și cinci săptămâni de la lansarea din 25 iunie a programului finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Vezi și:Noi măsuri pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Să existe şi acea majorare de 10% suplimentară”

Iată însă nu de același succes s-a bucurat componenta II – „Sfecla de zahăr inclusiv formele asociative din sector” a submăsurii 4.1.1, pentru care au fost alocate 61 de milioane de euro și pentru care termenul final de depunere a proiectelor de finanțare era astăzi, 24 septembrie, ora 16:00.

Bani de la AFIR
Bani de la AFIR

Ca un exemplu dat de oficiali, în etapa lunară 1 (25.06.2024 – 24.07.2024) fermierii din sectorul sfeclei de zahăr au depus doar opt proiecte pentru achiziția de tractoare sau alte utilaje agricole, dintre care șapte au fost selectate pentru finanțare, iar unul a fost respins ca fiind neeligibil (vezi aici).

Din acest motiv, AFIR anunță că termenul pentru depunerea proiectelor de finanțare pentru achiziția de tractoare și alte utilaje agricole în cadrul componentei II – „Sfecla de zahăr inclusiv formele asociative din sector” a fost prelungit până la data de 24.10.2024, ora 16.00, cu un prag de calitate lunar de 32 puncte.

Te-ar putea interesa și: Tichetele Rabla Plus ar putea fi schimbate în 2025. Anunțul Ministerului Mediului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult