- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani mai mulți pentru antreprenori. Guvernul a suplimentat bugetul pentru includerea a încă 2.000 de firme într-o schemă de ajutor

06 Jun, 21:52 • Adrian Popovici
Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor de majorarea bugetului total al Programului IMM Plus cu aproximativ 2,5 miliarde lei. Alți 2.000 de antreprenori vor fi incluși în program.
Bani mai mulți pentru antreprenori. Guvernul a suplimentat bugetul pentru includerea a încă 2.000 de firme într-o schemă de ajutor

Încă 2.000 de companii din România vor beneficia de ajutor de stat pentru investiții, datorită unei decizii recente a Guvernului de a majora bugetul total al Programului IMM Plus. În ședința de joi, Guvernul a aprobat creșterea fondurilor acestui program dedicat antreprenorilor cu aproximativ 2,5 miliarde de lei, ridicând suma totală la aproximativ 15 miliarde de lei, notează Antena 3 CNN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, plafonul total al garanțiilor de stat emise în cadrul Programului va fi de asemenea majorat cu 2,22 miliarde de lei, ajungând la o valoare totală de 13,32 miliarde de lei, iar bugetul granturilor pentru antreprenori va crește cu peste 279,875 lei, până la 1,68 miliarde de lei.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că această majorare a bugetului Programului IMM Plus reprezintă un răspuns la solicitările crescânde ale antreprenorilor care și-au exprimat interesul pentru accesarea fondurilor disponibile. Aceasta va asigura sprijinul necesar pentru aproximativ 2.000 de companii suplimentare, facilitându-le dezvoltarea și investițiile. Instrumentele financiare disponibile prin acest program sunt esențiale pentru a oferi mediului de afaceri resursele necesare creării de locuri de muncă și stimulării inovației.

„Majorarea bugetului Programului IMM PLUS vine ca un răspuns firesc la solicitările antreprenorilor, care au manifestat un interes deosebit pentru accesarea programului. Prin această suplimentare, ne asigurăm că aproximativ alte 2.000 companii vor beneficia de sprijinul necesar pentru dezvoltare și investiții.

Aceste instrumente financiare sunt esențiale pentru a oferi mediului de afaceri resursele necesare pentru a-și dezvolta afacerile, a crea locuri de muncă și a stimula inovația. Guvernul rămâne un partener de încredere pentru antreprenori, susținându-i în eforturile lor de a contribui la creșterea economică sustenabilă a țării noastre. În acest fel, facilităm accesul la finanțare, reducând riscurile asociate și oferindu-le posibilitatea de a-și extinde activitățile și de a deveni mai competitivi pe piață”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Bani pentru antreprenori
Bani pentru antreprenori

Te-ar putea interesa și: Vești bune pentru tinerii antreprenori! Câți bani în plus va oferi programul Start Up Nation. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Economiei

Mai mulți bani pentru antreprenori

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au subliniat necesitatea suplimentării bugetului, având în vedere interesul ridicat manifestat de antreprenori și autoritățile locale pentru accesarea programului. Din plafonul de garanții valabil până la 30 iunie 2024, de 11,1 miliarde lei, suma de 7,99 miliarde lei alocată FNGCIMM era utilizată în proporție de 96,28%, suma de 2,01 miliarde lei alocată FGCR era utilizată în proporție de 98,62%, iar suma de 1,1 miliarde lei alocată FRC era utilizată în proporție de 27,53%.

Aprobarea măsurilor propuse va permite accesul la credite pentru realizarea de investiții și capital de lucru pentru încă 2.300 de noi beneficiari, crescând astfel numărul maxim al acestora la 13.800, de la 11.500 câți erau prevăzuți înainte de majorarea bugetului IMM Plus.

Dispozițiile legale în vigoare permit majorarea bugetului unei scheme de ajutor de stat cu până la 20% fără a fi necesară notificarea Comisiei Europene, conform Ministerului Finanțelor.

Citește și: Categoria de români care poate primi motorină GRATUIT. Cine beneficiază de ajutorul de 1.500 lei

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...