- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani mulți pentru elevii de 10! Ciolacu anunță premiile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

18 Sep, 14:15 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ciolacu a anunțat că oferă premii în bani pentru elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Ce a spus premierul.
Bani mulți pentru elevii de 10! Ciolacu anunță premiile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în cadrul unei ședințe de Guvern că elevii care au obținut media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat în 2024 vor primi stimulente financiare, potrivit Antena 3 CNN.

Absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională vor primi câte 2.000 de lei, iar cei care au obținut media 10 la Bacalaureat vor beneficia de un premiu de 5.000 de lei. Premierul Marcel Ciolacu a spus că acest gest este o modalitate firească de a recunoaște și aprecia eforturile și rezultatele deosebite ale elevilor.

„Cred că este un gest firesc de apreciere a performanței școlare”, a spus Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu, amintiri din tinerețe. „Nu mi-e rușine de nimic. Am dormit și în parcări”

foto: premii examene

Bani mulți pentru elevii de 10! Ciolacu anunță premiile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Marcel Ciolacu a spus că această măsură este un gest firesc și necesar pentru a aprecia și încuraja excelența în educație. Premierul a mai menționat că aceste stimulente financiare sunt menite să motiveze elevii să își continue parcursul educațional cu rezultate remarcabile.

Guvernul consideră că prin premierea excelenței școlare încurajează tinerii să își depășească limitele și să aspire la un învățământ de calitate, cu impact pozitiv asupra dezvoltării personale și profesionale.

Măsura face parte dintr-o serie de politici educaționale, care vizează îmbunătățirea sistemului de învățământ din România, atât prin alocarea de resurse suplimentare, cât și prin recunoașterea performanțelor deosebite ale elevilor și profesorilor.

„Venim cu noi măsuri pentru a răsplăti și încuraja performanța școlară. Acordăm, astfel, un stimulent financiar elevilor care au obținut nota 10 la examenele de absolvire ale învățământului gimnazial și liceal în acest an.

Absolvenții clasei a VIII-a cu 10 la evaluarea națională din acest an primesc câte 2000 de lei. Iar celor cu media 10 la bacalaureat le acordăm câte 5000 de lei.

Este un gest firesc de apreciere a performanței școlare, principiu pe care îl punem la baza sistemului public de educație”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu anunță oficial cel mai mare plan din istoria României: Învie marea industrie