- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Banii vin! Plățile pentru acești români se fac până în octombrie. Suma intră direct pe card!

09 Sep, 20:10 • Preda Silvia
Toți fermierii români care și-au pierdut culturile din cauza secetei severe din această vară vor primi despăgubirile promise de guvernanți. Când vin banii?
Banii vin! Plățile pentru acești români se fac până în octombrie. Suma intră direct pe card!

Fermierii afectați de secetă vor primi despăgubirile promise, transmit autoritățile, potrivit capital.ro. Banii intră în conturile românilor până la mijlocul lunii octombrie 2024.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește și alte măsuri fiscale care vor fi discutate, zilele acestea, în cadrul coaliției de guvernare și asta fiindcă arșița din vară ar putea afecta și culturile viitoare.

Fermierii vor primi până la 3.000 de lei pe hectar. Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat, recent, că vor fi anunțate mai multe măsuri de ajutor financiar pentru fermierii rămași fără recolte.

Potrivit ministrului, este necesar un astfel de mecanism pentru a-i ajuta pe fermierii care se confruntă anual cu secetă severă. Se va acorda o despăgubire de până la 3.000 de lei pe hectar!

Este nevoie de un astfel de mecanism pentru a-i ajuta pe fermierii noştri care se confruntă de la an la an cu secetă puternică. Se va asigura o despăgubire de până la 3.000 lei pe hectar, lucru care va duce, din discuţiile pe care le-am avut cu sistemul bancar, la deblocarea acreditării fermierilor români.

Am avut discuţii şi cu compania de stat EximBank Asigurări, care doreşte implicarea în gestionarea acestui mecanism”, a declarat oficialul român.

Citește și: Încep plățile pentru Programul Usturoiul. Florin Barbu: „Toți cei înscriși vor primi 1.500 de euro în zilele următoare!”

Toți fermierii afectați de seceta severă vor primi bani de la Guvern

Bani de la Guvern pentru fermieri
Bani de la Guvern pentru fermieri

Peste 500 de fermieri din sectorul vegetal vor primi 147 de milioane de euro pentru a-şi cumpăra tractoare sau utilaje agricole noi, a anunţat, săptămâna trecută, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Aşa cum am promis, continuăm să sprijinim fermierii să investească în utilaje agricole performante. 511 de proiecte au fost selectate pentru finanţare şi vor primi în total peste 147 de milioane de euro, în cadrul sub-măsurii de finanţare 4.1 Investiţii în exploataţii agricole.

Adică peste 500 de fermieri din sectorul vegetal primesc bani pentru a-şi cumpăra tractoare sau utilaje agricole noi, care să îi ajute să continue să producă româneşte”, a scris Florin Barbu, recent, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că fiecare leu va fi folosit pentru a modernizarea fermelor mici şi mari şi dezvoltarea agriculturii româneşti.

Vezi și: Ministrul Agriculturii, intervenţie la vârful Comisiei Europene. Florin Barbu cere sprijin urgent pentru fermierii afectaţi de secetă