- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bătălia ministrului Burduja cu ONG-urile. Vestigiile romane și păsările protejate devin obstacole în calea sa

21 Oct, 21:40 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că va continua să lupte împotriva blocajelor în proiectele energetice strategice, indiferent de obstacolele întâmpinate. El afirmă că exploatarea gazelor din Marea Neagră este necesară pentru securitatea și independența energetică a României.
Bătălia ministrului Burduja cu ONG-urile. Vestigiile romane și păsările protejate devin obstacole în calea sa

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că proiectele energetice strategice din România se confruntă cu încercări de blocaj, dar el este hotărât să le ducă la bun sfârșit. În ciuda provocărilor, Burduja reafirmă angajamentul său față de securitatea și independența energetică a țării, potrivit Antena 3 CNN.

„Quod erat demonstrandum. Aflu, din păcate fără surprindere, că tentativele de blocaj cu orice preţ ale proiectelor energetice strategice pentru România continuă. Ieri era mediul, astăzi este moştenirea culturală de pe fundul Mării Negre. Ce va fi oare mâine?

Nu mă intimidează nici jignirile, nici ameninţările, nici solicitările de demisie ale câtorva asociaţii care, de ani de zile, blochează investiţiile strategice în sectorul energetic românesc. Nu voi renunţa niciodată să lupt pentru valorile în care cred şi am o singură datorie: să reprezint interesele românilor”, a subliniat şeful de la Energie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță un nou proiect de investiții Energie verde. Valoarea programului se ridică la 4 miliarde lei

foto: Sebastian Burduja

Bătălia ministrului Burduja cu ONG-urile. Vestigiile romane și păsările protejate devin obstacole în calea sa

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că utilizarea gazelor din Marea Neagră este necesară pentru asigurarea securității și independenței energetice a României și a regiunii.

„Pentru cine vrea să înţeleagă, utilizarea gazelor din Marea Neagră de către România înseamnă securitate şi independenţă energetică pentru ţara noastră, pentru o parte importantă din această regiune şi pentru acea Europă care crede în valorile democratice.

Deci, nu pot să nu mă întreb: cine nu vrea o Românie şi o Europă independente energetic? Cine nu vrea ca ţara noastră să îşi folosească resursele şi să nu mai fie la cheremul niciunui alt stat, cu atât mai puţin al unuia care a folosit energia ca armă de şantaj timp de decenii? Cui serveşte blocarea oricărei iniţiative care ar putea, cu adevărat, să rupă ghearele dependenţei europene faţă de gazul rusesc? Răspunsurile sunt evidente”, a punctat ministrul Energiei.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, și-a mai exprimat respectul față de societatea civilă, menționând că a fondat două ONG-uri și că apreciază eforturile depuse în lupta pentru cauze bune. Acestea au fost vorbele sale.

„Am cel mai mare respect pentru societatea civilă. Am fondat două ONG-uri. Ştiu cât de greu este să dedici timp, să strângi voluntari, să lupţi pentru cauze bune.

Totodată, iubesc natura, animalele, istoria acestei ţări. Şi tocmai de aceea ştiu că facem ceea ce trebuie pentru a avea energie sigură, ieftină şi verde – în această ordine de priorităţi – pentru toţi românii. Pentru o Românie a generaţiilor viitoare, pe picioarele ei, sigură şi competitivă”, a mai scris Sebastian Burduja pe pagina de socializare.

Te-a rmai putea interesa și: Proiectul Tarnița-Lăpuștești, o promisiune fermă de la Burduja: Nu renunț nici în ruptul capului!