- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bază de tratament cu băi termale într-un sat din România în care locuiesc doar 17 români. Investiția se ridică la 17 milioane de lei

17 Feb, 23:17 • Bumbeneci Diana
Un sat din România va avea o bază de tratament cu băi termale de 17 milioane de lei. Aici locuiesc doar 17 persoane, însă în curând, localitatea va deveni punct de interes național.
Bază de tratament cu băi termale într-un sat din România în care locuiesc doar 17 români. Investiția se ridică la 17 milioane de lei

O investiție dintr-un sat de munte aduce aproximativ un milion de lei pentru fiecare locuitor. Mai exact, într-un sat din România, cu doar 17 locuitori, se investesc nu mai puțin de 17 milioane de lei pentru un proiect de mare amploare. Este vorba despre o bază de tratament cu băi termale, anunță Antena3.

Bază de tratament cu băi termale într-un sat cu doar 17 locuitori

Satul din România care va avea o bază de tratament cu băi termale de 17 milioane de lei are doar 17 persoane care mai locuiesc acolo. Mai exact, satul Ocnişoara, din vestul judeţului Alba a ajuns în prezent la 17 locuitori, dar este vizitat de sute de oameni din localităţile din jur pentru fântâna cu apă sărată, reamenajată de foarte puțin timp și cunoscută la nivel național pentru beneficiile sale fabuloase.

La cererea puținilor locuitori care au mai rămas, va fi amenajată o bază de tratament cu băi termale. Construită pe o suprafaţă de peste 26 de mii de metri pătraţi de teren, locaţia va avea patru bazine cu apă dulce, trei lacuri cu apă sărată amenajete, restaurant, pool bar, seră, piaţă de sare, loc de joacă pentru copii şi terenuri de sport. Capacitatea maximă este de 600 de persoane, iar în proiect au fost incluse şi 150 de locuri de parcare, ceea ce va duce la un interes major al turiștilor pentru această zonă.

Citește și: Bilete de tratament balnear în 2023. Ce români le pot obține și care sunt actele necesare

Băi termale în satul Lopadea Nouă/ foto: Antena 3
Băi termale în satul Lopadea Nouă/ foto: Antena 3

„Este inițiativa lor, o dorință arzătoare a cetățenilor care au identificat acest loc care îi ajută pentru sănătatea lor”, a spus Marian Indreiu, primarul comunei Lopadea Nouă.

Tot localnicii care şi-au dorit dezvoltarea satului, alături de primărie şi furnizorul de apă, au reuşit să construiască acolo propriul lor loc de recreere.

Beneficiile băilor termale

Apa termală este un produs natural format în condiții geologice specifice caracterizate printr-un dinamism chimico-fizic ce asigură puritatea bacteriologică și potențialul terapeutic. Acestea au următoarele beneficii:

  • Remediază afecţiunile reumatismale, endocrine şi ginecologice
  • Indicate atât pentru cure scop profilactice, cât şi pentru tratamentul de recuperare în afecţiuni neurologice
  • Tratează afecţiuni ale tubului digestiv şi hepato-biliare, boli metabolice şi de nutriţie, afecţiuni asociate ale aparatului locomotor, cardiovascular, bolilor renale şi bolilor profesionale.

Te mai poate interesa: Medicamentele viitorului. Tratamente împotriva cancerului, realizate din roșii și cartofi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult