- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bilete de avion mai scumpe! Lufthansa introduce o nouă taxă pentru pasageri. Zborurile din România sunt afectate

25 Jun, 18:44 • Fundeanu Madalina
Lufthansa scumpește biletele de avion. Pasagerii vor avea de plătit o nouă taxă.
Bilete de avion mai scumpe! Lufthansa introduce o nouă taxă pentru pasageri. Zborurile din România sunt afectate

Compania aeriană Lufthansa a anunțat în decursul zilei de marți, 25 iunie, că va introduce o taxă de mediu în prețul biletelor sale de avion. Este a doua companie aeriană din Europa care ia această decizie, pentru a acoperi costurile generate de reglementările UE pentru reducerea emisiilor de carbon, conform HotNews.

Lufthansa scumpește biletele de avion. Pasagerii vor avea de plătit o nouă taxă

Astfel, conform anunțuluii companiei, Lufthansa va include o taxă de mediu în prețul biletelor de avion. Prin noua măsură adoptată, compania vrea să acopere costurile generate de noile reglementări ale UE în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon.

Companiile aeriene avertizează de foarte mulți ani că reglementările venite din partea UE care le obligă să utilizeze combustibil sustenabil mai scump vor determina creșterea prețurilor la zboruri.

Costurile biletelor de avion s-au majorat considerabil după încheierea pandemiei de COVID-19, în condițiile în care cererea pentru călătorii a crescut enorm, iar oferta nu a mai putut să țină pasul cu solicitările turiștilor.

Ai mai putea fi interesat de: Wizz Air elimină mai multe zboruri! Românii vor trebui să caute alte opțiuni

Lufthansa
Lufthansa

Cât de mult se vor majora prețurile pentru biletele de avion

Lufthansa a anunțat astăzi că va majora prețurile biletelor de avion cu o taxă cuprinsă între 1 și 72 de euro, în funcție de tipul biletului. Măsura va fi aplicată pentru toate cursele Lufthansa care pleacă din țările UE, Marea Britanie, Norvegia și Elveția, conform sursei citate.

„Taxa de mediu va „acoperi parțial costurile suplimentare în creștere constantă din cauza necesităților reglementărilor de mediu, precum folosirea de combustibil sustenabil.”, a decalarat compania germană într-un comunicat remis presei.

Noua taxă impusă pasagerilor va avea numele de „Environmental Cost Surcharge”, însemnând „suprataxă pentru costul de mediu”.

Conform agenției Reuters, UE a adoptat mai multe reguli privind zborurile care decolează de pe aeroporturile țărilor membre, conform cărora acestea trebuie să treacă gradual la folosirea unor procente tot mai mari de biocombustibil.

În ianuarie 2022, Air France-KLM a devenit prima companie aeriană din Europa care a introdus o taxă de mediu în prețul biletelor de avion. Taxa era în acel moment de 4 euro pentru clasa „Economy” și 12 euro pentru cea „Business”. Air France-KLM s-a bucurat de profituri record în primul an, în urma implementării acestei măsuri.

Vezi mai multe știri: Câți bani a scos din buzunare un român pentru un zbor direct București – New York. Deși este la clasa economică, nu toți își permit!