Bilete de tratament 2025. Așadar, vârstnicii care își doresc să petreacă 16 zile într-o stațiune balneo-climaterică, unde să beneficieze de tratamente balneare subvenționate, trebuie să depună cerere la casa de pensii de care aparțin până la sfârșitul lunii aprilie.
Prin aceste bilete de tratament, statul suportă costurile cazării, celor trei mese zilnice și tratamentelor timp de două săptămâni. Unele bilete sunt subvenționate integral, iar altele parțial, în funcție de venitul lunar al beneficiarului.
Mai exact, dacă nu ar primi subvenție de la stat, un pensionar ar trebui să scoată din propriul buzunar sume cuprinse între 2.900 – 3.000 de lei pentru a beneficia de 12 zile de cazare, masă și proceduri într-o stațiune balneo-climaterică. În 2024, costurile erau mai mici, variind între 2.500 – 2.600 de lei pentru același tip de sejur, potrivit capital.ro
De menționat că, cu cât pensia este mai mică, cu atât subvenția de la stat este mai mare. În unele cazuri, pensionarii plătesc doar o fracțiune din costul real al pachetului balnear.
Casa Județeană de Pensii Timiș a anunțat biletele disponibile pentru seria 4, cu plecare începând din data de 24 aprilie 2025. Sejururile se acordă pentru următoarele stațiuni:
Citeste si Bani pentru pensionari! Se dau 533 de lei pe lună, cu o simplă cerere
Buziaș (cardiovascular) – Hotel Silvana (**) și Hotel Parc (***)
Bala (reumatismal) – Hotel Ceres (***)
Calacea (reumatismal) – Vile (***)
Geoagiu (reumatismal) – Hotel Ceres (***)
Covasna (cardiovascular) – Hotel Cerbul (***)
Felix (reumatismal) – Hotel Muncel (**)
Tășnad (reumatismal) – Hotel Marissa (***)
Moneasa (reumatismal) – Hotel Codru Moma (***)
1 Mai (reumatismal) – Hotel Ceres (***)
Târgu Ocna (reumatismal) – Hotel Măgura (**)
Vatra Dornei (cardiovascular) – Hotel Călimani (***)
Pentru a beneficia de bilete la băi subvenționate de statul român, pensionarii trebuie să se prezinte la casele de pensii teritoriale cu documentele solicitate. Cererile trebuie completate corect și însoțite de acte care atestă veniturile, precum și eventuale documente medicale recomandate de medicul curant.
Cererile pot fi depuse și în cazul în care pensionarul a mai beneficiat în trecut de bilet, însă acordarea se face în funcție de punctajul obținut și de numărul de locuri disponibile. Prioritate au persoanele cu afecțiuni medicale care justifică necesitatea tratamentului balnear.
Fiecare solicitant poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear pe parcursul anului 2025. Cererea pentru biletul de tratament trebuie depusă cu 15-60 de zile înainte de data plecării în stațiune, în funcție de județ.
Conform unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial, la începutul lunii aprilie, numărul biletelor de tratament a fost stabilit la peste 60.000. Totuși, Ministerul Muncii a anunțat că, incluzând și biletele contractate cu alte unități de profil, numărul total de bilete disponibile în acest an ajunge la 130.000.