- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bilete de tratament pentru pensionari în 2024. Unde mai sunt locuri și ce trebuie să faci pentru a merge într-o stațiune balneară în această vară

11 Jul, 16:14 • Andrei Alina
O nouă serie de bilete de tratament a fost pusă la dispoziția pensionarilor interesați de un sejur într-o stațiune balneară din România. Anul acesta, pensionarii au avut la dispoziție sute de mii de locuri în stațiuni balneare precum Govora, Geoagiu Băi, Sovata, Techirghiol, Herculane. Tratamentele sunt subvenționate de stat. Documentele se pot depune la Casele de Pensii județene de care aparține fiecare pensionar.
Bilete de tratament pentru pensionari în 2024. Unde mai sunt locuri și ce trebuie să faci pentru a merge într-o stațiune balneară în această vară

Casa Județeană de Pensii Sălaj informează pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii care vor să urmeze tratament într-o stațiune balneară că are disponibile 140 bilete. Pensionarii pot opta pentru bilete în Băile 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Covasna, Căciulata, Felix, Herculane, Mangalia, Moneasa, Ocna Șugatag, Saturn, Sângeorz, Sovata, Turda, Tășnad și Vatra Dornei cu începere din 28.07.2024 – 31.07.2024.

Pensionarii interesați pot depune cerere la Casa de Pensii și pot ridica biletele până în data de 15.07.2024, între orele 8.00 -14.00, iar vineri între orele 8.00-13.00.

Citește și: Pensii 2024. Veniturile și sporurile care vor fi luate în calcul la recalcularea pensiei

Redistribuirea biletelor de tratament pentru seria 11, alocate şi neridicate de către persoanele care au fost în repartiție, funcție de punctajul obținut în urma depunerii cererii, se face în perioada 16.07.2024 – 27.07.2024, scrie Newsweek.

Biletele de tratament oferite pensionarilor sunt pentru un sejur de 16 zile și includ cazarea, trei mese pe zi și tratamentul pentru 12 zile.

Un sejur de 16 zile în care este inclus tratamentul, dar și nopțile de cazare în cele mai iubite stațiuni ale României, costă aproape 3.000 de lei.

Citește și: Documentul fără care unii pensionari nu își vor primi pensia. Casa de Pensii, avertisment pentru acești români în 2024

 

Cum se pot procura bilete de tratament într-o stațiune balneară în această vară

Primesc gratuit bilete de tratament persoanele beneficiare de pensie de invaliditate din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale. De asemenea, beneficiază de reduceri asigurații și pensionarii, alții decât cei prevăzuți la punctul anterior. Durata biletului de tratament balnear va fi de 16 zile.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

De la 1 septembrie 2024  ”se pot acorda bilete de tratament balnear, în condițiile prezentei legi, și soțului/ soției asiguratului/ pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/ pensionar al sistemului public”, se arată în noua lege a pensiilor, respectiv Legea 360/2023.

Totuși, persoanele neasigurate trebuie să plătească integral a biletului de tratament pentru a-și putea însoți partenerul pensionar la tratament într-o stațiune balneară.