- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bittnet Group a închis o ofertă publică de obligaţiuni de 10 milioane lei. „Am primit subscrieri de 180% din valoarea ofertei, reflectând încrederea pe care investitorii o acordă grupului nostru”

12 Dec, 21:06 • Fundeanu Madalina
Bittnet Group atrage 10 milioane de lei într-o nouă ofertă publică de obligaţiuni listate. Investitorii sunt tot mai interesați de grupul de tehnologie românesc.
Bittnet Group a închis o ofertă publică de obligaţiuni de 10 milioane lei. „Am primit subscrieri de 180% din valoarea ofertei, reflectând încrederea pe care investitorii o acordă grupului nostru”

Bittnet Group anunţă că a închis o ofertă publică de obligaţiuni derulată între 27 noiembrie şi 12 decembrie, prin mecanismele Bursei de Valori Bucureşti, subscrierile depăşind 18,6 milioane lei. Aceasta este a 8-a ofertă de obligaţiuni a grupului Bittnet începând din 2016, suma atrasă fiind de 10 milioane de lei, potrivit News.ro.

Cele opt oferte au atras în total aproape 60 milioane lei, iar dintre acestea, 4 emisiuni au fost deja răscumpărate la scadenţă sau anticipat, urmând a 5-a la finalul acestui an.

Bittnet Group atrage 10 milioane de lei într-o nouă ofertă publică de obligaţiuni listate

„Bittnet Group, cel mai dinamic grup de tehnologie din România a închis cu succes o ofertă publică de obligaţiuni derulată între 27 noiembrie şi 12 decembrie, prin mecanismele Bursei de Valori Bucureşti. Subscrierile au depăşit 18,6 milioane lei, preţul final de emisiune este 100 lei, iar alocarea la acest preţ este de 17%”, anunţă compania.

După ce în luna iulie 2023 Bittnet a derulat în premieră o ofertă de obligaţiuni corporative prin mecanismul ofertei publice, în luna decembrie a fost reluat acest proces, pe baza unui prospect de ofertă aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. În cursul ofertei au fost plasate 530 ordine de subscriere, pe toate palierele de preţ disponibile (de la 94 la 106 lei). Totalul subscrierilor a depăşit 18,6 milioane lei.

Analizând carnetul de ordine de subscriere, Bittnet a ales preţul de închidere al ofertei la 100 lei (acesta fiind preţul emisiunii şi valoarea nominală), astfel că toţi investitorii care au subscris la preţ mai mare de 100 vor avea alocarea garantată la preţul de ofertă (şi diferenţa rambursată), iar subscrierile la preţul de 100 lei se vor aloca pro-rata cu un indice de alocare de 0,1766924701.

Citește și: Legea asociaţiilor de proprietari 2024. Ce drepturi şi obligaţii vor avea de anul viitor proprietarii de apartamente

Bittnet Group
Bittnet Group

„Sunt încântat de interesul constant al investitorilor pentru ofertele Bittnet: deşi oferta noastră s-a derulat în paralel cu titlurile Fidelis, am primit subscrieri de 180% din valoarea ofertei, reflectând încrederea pe care investitorii o acordă grupului nostru”, declară Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

„Multumesc tuturor celor implicaţi în această ofertă! Ţinând cont că la preţul de 100 lei, pentru fiecare subscriere primită am fost nevoiţi să refuzăm 4, cred că este oportun să reluăm cât de curând o nouă ofertă în condiţii similare – poate chiar în Ianuarie 2024”, încheie Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Aceasta este a 8-a ofertă de obligaţiuni a grupului Bittnet începând din 2016, sumele atrase totalizând aproape 60 milioane lei. Dintre acestea, 4 emisiuni au fost deja răscumpărate la scadenţă sau anticipat, urmând a 5-a la finalul acestui an, iar aproape 2.000 de investitori-obligatari au primit dobânzi de 12,5 milioane lei, plus rambursarea capitalului investit – aproape 25 milioane lei.

„Cu această nouă reuşită notabilă, Bittnet Group îşi reconfirmă angajamentul faţă de investitorii săi şi intenţionează să continue să ofere astfel de oportunităţi de investiţii atractive şi în viitor”, precizează compania.

Bittnet Group (BNET) se defineşte ca cel mai dinamic grup de tehnologie din piaţa românească, fiind primul grup de companii IT din România listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), inclus in indiciii BET-XT, FTSE Russel Micro-Cap si MSCI Frontier IMI.

Bittnet funcţionează ca un integrator de servicii IT&C şi este un lider în domeniul formării profesionale în IT din România. Structura sa este organizată în patru piloni principali de activitate: educaţie, cloud şi infrastructură, securitate cibernetică şi aplicaţii de business şi software.

Vezi și: Premierul Marcel Ciolacu a trimis cererea de plată la Bruxelles! O valoare de 3 miliarde de euro din PNRR!

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci