- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Black Friday 2024. Cinci aspecte la care trebuie să fii atent ca să nu cazi pradă țepelor

23 Oct, 16:13 • Stefan Simion
Black Friday 2024 va fi, la majoritatea magazinelor online din România, pe data de 8 noiembrie. Din experiența anilor trecuți știm deja că multe magazine vor desfășura campanii Black Friday nu doar timp de o zi, ci pe parcursul mai multor zile, ajungând până la o săptămână.
Black Friday 2024. Cinci aspecte la care trebuie să fii atent ca să nu cazi pradă țepelor

Black Friday 2024. Și cum nu există om care să nu adore și să nu vâneze reducerile, riscul ca, în perioada Black Friday, să cazi pradă țepelor este unul care trebuia luat în considerare.

Sunt doar câteva aspecte la care trebuie să fii atent în perioada reducerilor ocazionate de Black Friday ca să nu fii păcălit.

5 lucruri la care trebuie să fii atent ca să nu cazi pradă țepelor

  1. Verifică prețurile produselor pe care intenționezi să ți le cumperi înainte de începerea perioadei Black Friday. Mulți dintre noi știu deja că este o practică destul de comună a comercianților să mărească prețurile cu câteva zile înainte de debutul Black Friday, pentru ca, în perioada campaniei, să afișeze reduceri substanțiale la produsele majorate anterior.

În acest caz, nu doar că nu beneficiezi de absolut nicio reducere, dar e posibil chiar să plătești mai mult decât ai fi plătit înainte de începerea campaniei de reduceri. Este recomandat să folosești platforme online de comparare a prețurilor, cum ar fi Price.ro, care pot urmări istoricul prețurilor unui produs, potrivit ziare.com

2. Cumpără doar de la magazine de încredere. Profitând de apetitul oamenilor pentru reduceri, falșii comercianți își vor încerca norocul. Nu este exclus ca internetul să fie asaltat de tot felul de site-uri dubioase de care să nu fi auzit niciodată până acum. Acestea pot comercializa produse contrafăcute pe care, oricât de bună ar fi oferta de preț, să nu le poți folosi niciodată.

Citeste si Black Friday 2024. TOP categorii de produse cu reduceri majore

Așadar, optează pentru cumpărături de la magazine online consacrate sau, foarte important, citește cu atenșie toate recenziile lăsate de clienți. De asemenea, verifică dacă magazinul online respectiv are afișate date de contact și o politică de returnare clară.

3. Nu te lăsa păcălit de reducerile foarte mari. Reducerile de 70-80% la un produs sunt prea frumoase ca să fie adevărate. Fii precaut în a achiziționa un lucru al cărui preț este redus cu acest procent.

Dacă te tentează un produs cu o reducere uriașă, tot ce ai de făcut este să-l cauți pe mai multe site-uri și să compari prețurile. Dacă diferența este semnificativă față de media pieței, evită să-l cumperi.

4. Verifică politica de returnare. Înainte de a cumpăra ceva de pe orice site, verifică în ce condiții poți returna produsul respectiv dacă acesta nu te satisface. Asigură-te că magazinul oferă posibilitatea de a returna produsele în termen de 14-30 de zile și că nu sunt impuse taxe suplimentare pentru returnare.

Citeste si Black Friday 2024. Când începe cel mai așteptat eveniment de shopping al anului

5. Citește recenziile produsului. Mulți dintre cei care nu sunt mulțumiți de un produs pe care l-au achiziționat lasă recenzii negative. Acestea pot fi de mare ajutor altor potențiali clienți care, astfel, nu vor mai lua țeapă. Evită produsele care au puține recenzii sau care au un rating scăzut.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult