- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Blocaj la Casa de Pensii: Pensionarii nu primesc majorări din cauza unui formular greșit. Sunt refuzuri pe bandă rulantă

18 Sep, 17:11 • Preda Silvia
Casa de Pensii refuză numeroase adeverințe aduse de pensionarii români pentru o pensie mai mare la „Mica Recalculare”.
Blocaj la Casa de Pensii: Pensionarii nu primesc majorări din cauza unui formular greșit. Sunt refuzuri pe bandă rulantă

Casa de Pensii motivează refuzurile prin faptul că forma sub care a fost completată adeverința nu este cea corectă, arată newsweek.ro.

Cel puțin 1.000.000 de pensionari trebuie să aducă la Casa de pensii adeverințe că au avut venituri nepermanente. Aceste venituri nepermanente precum sporurile, lucru în acord, primele sau orele suplimentare NU au fost luate în calcul la recalcularea din septembrie, arată sursa citată.

Casa de Pensii refuză pe bandă rulantă adeverințele pentru o pensie mai mare

Până pe 1 martie 2025, pensionarii români pot aduce adeverințe care să ateste că au avut venituri nepermanente. Pe baza lor li se recalculează pensia, care va crește astfel.

Casa de Pensii a început să refuze adeverințele aduse de pensionari pentru că acestea ar fi neconforme, arată newsweek. Pensionarii nu le aduc în forma dorită și cerută de Casa de Pensii!

Citește și: Marius Budăi face anunțul major pentru milioane de români. Ce adeverințe se iau în calcul la „mica recalculare” din 2024

Ce este mica recalculare

pensii
pensionari

Mica recalculare a început pe data de 1 septembrie și presupune completarea dosarului de pensie cu adeverințe de la fostele locuri de muncă.

Perioadele care se iau în calcul sunt cele de dinainte de 2001 când nu exista o evidență clară a activității profesionale. Pensionarii trebuie să aducă adeverințe de la angajatori care să ateste că au primit sporuri, prime, au făcut ore suplimentare, în weekend sau pe timp de noapte.

În lipsa acestor documente, sporurile sau orele suplimentare nu vor fi luate în calcul la mica recalculare a pensiei.

Iată un document în care Casa de Pensii refuză să ia în calcul adeverința unui pensionar pentru că nu este conformă:

Sursa foto: Newsweek

Care este formularul cerut de Casa de Pensii?

Formularul pe care Casa de Pensii îl cere pensionarilor pentru a fi completat îl găsiți AICI! Acesta e singurul formular acceptat de Casele de Pensii pentru adeverințele cu veniturile nepermanente de dinainte de 2001.

Vezi și: Vești excelente pentru românii cu venituri sub 3.000 de lei. Primesc o nouă GRATUITATE