- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BMW recheamă în service peste 140.000 de mașini electrice Mini Cooper, din cauza unui risc de incendiu

04 Sep, 21:36 • Bocioacă Bianca
BMW recheamă peste 140.000 de exemplare Mini Cooper SE în service, din cauza unui risc de incendiu. Cauza problemei este legată de bateriile automobilelor.
BMW recheamă în service peste 140.000 de mașini electrice Mini Cooper, din cauza unui risc de incendiu

BMW a anunțat o rechemare la nivel global pentru mai mult de 140.000 de exemplare de Mini Cooper electric. Mașinile prezintă un risc ridicat de incendiu din cauza problemelor, potrivit Reuters.

Constructorul auto german BMW recheamă vehiculele electrice Mini Cooper SE din cauza unor problemel la bateriile acestora, măsură ce ar putea afecta peste 140.000 de exemplare din întreaga lume, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei.

Citește și: IKEA România a înregistrat prima pierdere financiară din ultimii cinci ani. Afacerile sunt în creștere cu 16% față de anul precedent

Aproximativ 39.000 de mașini ar putea fi afectate în Germania, potrivit unui comunicat al companiei nemțești, adăugând că nu au fost înregistrate accidente sau răniri în acest context. Problemele în sistemul bateriei pot duce la supraîncălzire.

„Un incendiu la vehicul, chiar și atunci când acesta este parcat, nu poate fi exclus”, se arată în comunicat.

Mii de exemplare Mini Cooper SE sunt vizate

Software-ul mașinii conține o funcție de diagnosticare care recunoaște o defecțiune a bateriei și alertează șoferul. Clienții car el-au primit acest mesaj sunt rugați să viziteze un partener Mini, a transmis compania.

Se pare că noua generașie de Mini Cooper SE, lansată anul trecut, nu este afectată de această problemă. Mașinile vizate sunt cele din generația anterioară și se pare că izolația bateriei de înaltă tensiune ar putea fi defectuoasă.

Potrivit Motor1, afectate sunt exemplare produse în Europa între noiembrie 2018 și ianuarie 2024. Noua generație, prezentată oficial în 2023, nu este în mod explicit afectată. Aceste vehicule, numite Cooper Electric, se bazează pe o platformă diferită și sunt construite de Mini în cooperare cu compania chineză Great Wall Motors din China.

Citește și: Când se schimbă banii în țara noastră? Ce spune ministrul de Finanțe, Marcel Boloş, despre trecerea de la leu la euro

Conform ADAC, motivul rechemării este legat de problemele cu bateria de înaltă tensiune. Testele de calitate au arătat că carcasa bateriei are scurgeri. Acest lucru ar putea permite umezelii să pătrundă în baterie și, în cele din urmă, să declanșeze o defecțiune de izolație.

MINI Cooper SE, primul automobil premium de clasă mică cu propulse exclusiv electrică

MINI Cooper SE, prima generație, este echipat cu un motor electric de 184 CP și 270 Nm. Bateria litiu-ion cu o capacitate de 32,6 kWh permite o autonomie estimată cuprinsă între 235-270 de kilometri.

Automobilul electric poate fi încărcat la o sursă casnică, la wallbox ori la stațiile de încărcare publice.

MINI Cooper SE a fost primul automobil premium de clasă mică cu propulsie exclusiv electrică. Modelul este bazat pe MINI hatch cu 3 uşi şi a fost produs la uzina din Oxford alături de versiunile cu propulsie convenţională ale modelului.