- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bonusuri majore pentru românii care plătesc taxele. Ministrul Economiei: „Și aceștia de data asta vor primi o bonificație”

30 Aug, 08:37 • Bumbeneci Diana
Ministrul Economiei confirmă o serie de bonificații pentru cei care își plătesc taxele. Iată cum se vor primi banii.
Bonusuri majore pentru românii care plătesc taxele. Ministrul Economiei: „Și aceștia de data asta vor primi o bonificație”

Sunt vești bune pentru românii care plătesc taxele la timp. Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat, la Antena 3 CNN, că antreprenorii români care îşi plătesc taxele la timp vor primi o bonificație din partea statului. Măsura luată este gândită să încurajeze în continuare plata taxelor, dar şi un semn de mulțumire pentru efortul făcut, mai ales în aceste perioade tulburi.

Bonusuri majore pentru românii care plătesc taxele

„Astăzi s-au întâmplat lucruri bune pentru economie, lucruri bune pentru companii și pentru antreprenori. Au fost discuții în Guvern referitoare la o posibilitate de a veni cu o amnistie fiscală pentru cei care au anumite probleme în ultima perioadă, nu neapărat datorate lor, accesorii, datoriile să fie reduse.

Dar mai mult decât atât, s-a întâmplat un gest de echitate. Pentru că, în general, amnistia îi ajută pe cei care au întâmpinat dificultăți, nu și-au plătit dările, la un moment dat, n-au mai putut să le plătească.

Dar uităm întotdeauna de antreprenorii de bună credință și sunt majoritatea antreprenorilor și a companiilor din România care plătesc la timp.

Acestora nu le-am spus mulțumesc aproape niciodată în România. Sunt cei care îşi plătesc lună de lună, ceas, toate datoriile. Şi aceştia de data asta vor primi o bonificație. Și eu cred că lucrul acesta de echitate socială este un lucru bun”, a spus ministrul Economiei.

Radu Ștefan Oprea, ministrul Economiei, despre taxe
Radu Ștefan Oprea, ministrul Economiei, despre taxe

Citește și: Meteorologii ANM anunță când vine toamna în România. Prognoza 26 august-23 septembrie

Ce procent va avea bonificația pentru cei care îşi plătesc la timp taxele

„Era o discuție de un 3% bonificație pentru dările pe care le au. Vom vedea forma finală a documentului atunci când va fi aprobat, cred eu, în prima ședință de guvern.

Îi încurajăm să plătească la timp. Este un fel de a le spune mulțumesc. Este o chestiune de echitate socială. Dacă îl ajuți pe cel care este în dificultate, trebuie totuși să te uiți şi spre cel care se străduiește, cu efort zi de zi să-și plătească taxele și impozitele. Şi cred că este un lucru bun”, a spus, la Antena 3, ministrul Economiei, Radu Oprea.

Ai mai putea citi: STUDIU ALARMANT: 30% din copiii din România consuma produse cu zahăr încă din primul an de viață

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult