- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bubuie prețul chiriilor din România. Prețurile de care românii NU se vor mai putea atinge în 2024

23 Aug, 10:02 • Bumbeneci Diana
Sunt vești extrem de proaste pentru românii care locuiesc în chirie. Prețurile vor ajunge la un nou prag record.
Bubuie prețul chiriilor din România. Prețurile de care românii NU se vor mai putea atinge în 2024

În plin sezon de închiriere, prețurile locuințelor din România ajung la praguri de neatins. Românii care plătesc chirie vor scoate bani grei din buzunar, în unele zone din țară media depăşind 1.000 de euro pe lună.

Bubuie prețul chiriilor din România

În orașele universitare, prețurile pentru chirii sunt extrem de mari anul acesta, iar studenții vor fi nevoiți să apeleze la cămine sau închirieze mai multe persoane un apartament. Sunt zone în România în care media plătită de un chiriaş depăşeşte 1.000 de euro pe lună.

„Piaţa chiriilor se confruntă cu o creştere semnificativă a cererii, generată de fluxul mare de studenţi care îşi caută o locuinţă.

Odată cu începutul noului an universitar, cererea depăşeşte oferta, ducând la o competiţie ridicată pentru găsirea unei chirii accesibile şi bine poziţionate. În această perioadă preţurile pot fi cu până la 20% mai ridicate”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cele mai mari preţuri sunt și anul acesta în Bucureşti, cele mai căutate locuinţe fiind apartamentele tip studio sau cu două camere. Desigur, apropierea de universităţi contează şi ea, dar şi dotările din imobil.

Ai mai putea citi: Piața chiriilor fierbe – 19.000 de chiriași și-au căutat deja un apartament în 2024. Harta celor mai ieftine orașe

chirii
chirii

Cea mai scumpă zonă din România când vine vorba de chirii este cartierul Primăverii din Capitală. Cei care vor să locuiască aici trebuie să plătească în jur de 1.500 de euro pe lună, în timp ce pe Aviatorilor-Kiseleff preţurile depăşesc 1.200 de euro pe lună. Desigur, cei mai mulţi care închiriază locuinţe aici sunt afacerişti sau străini care ajung să lucreze în România.

Parcul Herăstrău este cea de-a treia zonă din Bucureşti la capitolul acesta. Pentru 1.150 de euro pe lună poţi sta în una dintre cele mai frumoase zone ale Capitalei. Pe locul al patrulea, însă, se află un cartier din Braşov – Calea Poienii. Cei care doresc să locuiască acolo trebuie să scoată din buzunar în jur de 1.000 de euro.

Studiile recente arată astfel că chiriile s-au majorat cu 7%-14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai sunt și câteva cartiere din București cu prețuri mici la chirii

În sudul Bucureștiului, de exemplu, preţul cerut de proprietari scade la 350 de euro pe lună, în Ferantari sau Giurgiului. În Berceni şi Progresul sumele pe care chiriaşii trebuie să le plătească sunt în jur de 380 de euro. Cele mai mari prețuri anul acesta sunt la apartamentele cu două camere, în timp ce apartamentele cu trei sau patru camere nu au raportat creșteri majore de preț.

Citește și: Apare o nouă autostradă în România. Milioane de români vor circula pe 3 mari tronsoane

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult